Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Gregov: Radi se o predizbornom triku ili muljaži

Autor: Siniša Klarica

04.01.2013. 23:00
Gregov: Radi se o predizbornom triku ili muljaži

Foto: Adam VIDAS



Ako u proračunu postoji “višak” onda je vlast nesposobna jer nije realizirala zadane planirane projekte. Mi nismo trgovačko društvo da ostvarujemo profit već smo tu da rješavamo probleme građana – predsjednica zadarskog HNS-a Vesna Sabolić


Tvrdnja gradonačelnika Zadra Zvonimira Vrančića kako je gradska blagajna u plusu 10 milijuna kuna dignula je na nogu oporbu u Gradskom vijeću. Oporba se pita kako je to moguće, a HNS-ov vijećnik i predstojnik Državne uprave u Zadru Ivo Gregov se pita kako je moguće da nakon tri rebalansa odjednom ima novaca. Podsjeća kako je na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Zadra oporbena vijećnica iz SDP-a Omerka Šarić, inače članica Odbora za financije, pitala resornu gradsku pročelnicu Grozdanu Perić ima li šanse da se financijska situacija u pet posljednjih dana godine promijeni, što je ova zanijekala.
Iz šupljeg u prazno
 Stoga se Gregov dodatno pita radi li se o predizbornom triku i muljaži. Na drugu stranu, njegova stranačka predsjednica Vesna Sabolić, koja je unutar stranke zadužena za pitanja iz domene gradskog proračuna, naglašava da je to posljedica igre i bolje rečeno rezultat prelijevanja iz šupljeg u prazno.
– Ono što nas u oporbi najviše smeta jest činjenica da u toj njihovoj igri najviše stradaju oni najnezaštićeniji. Podsjetit ću, samo dva dana prije Nove godine mi smo donijeli još jedan proračun i tih novaca nije bilo u izvještaju. Samo to uskraćivanje informacija vijećnicima ne bi bilo toliko tragično da se ne radi o nesposobnosti. Ako u proračunu postoji “višak” onda je vlast nesposobna jer nije realizirala zadane planirane projekte. Mi nismo trgovačko društvo da ostvarujemo profit već smo tu da rješavamo probleme građana. Na drugu stranu, ako postoji višak, zašto nam se građani žale da Grad ne plaća porodiljske naknade, struju za socijalne, slučajeve što je prije Nove godine imalo za posljedicu isključenje iz električne mreže. Gradonačelnik je izjavio kako nisu dirana socijalna prava i davanja. To je istina ako se gleda zadnji rebalans, međutim, na rebalansu donesenom prije mjesec dana zadiranje u socijalna prva, smanjenja za kulturu i sport se jasno vide. Nakon ovog svega ispada da se radi o nesposobnosti ili totalnoj socijalnoj neosjetljivosti, rekla je predsjednica zadarskog HNS-a Vesna Sabolić.
Antičević Marinović: Grad je u bankrotu!
Gradska vijećnica SDP-a Ingrid Antičević Marinović naglašava da gradonačelnikove riječi o suficitu nisu istinite. Štoviše, kaže Antičević Marinović, Grad Zadar je u bankrotu što je priznao i gradonačelnik.
VIŠE U TISKANOM IZDANJU