Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Komu je Trgovački centar na Relji zlatna koka?

Autor: Suzana Bandić

04.01.2013. 23:00
Komu je Trgovački centar na Relji zlatna koka?

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Iz TCZ su po primitku obavijesti o raskidu suradnje zatražili razjašnjenje nekih spornih detalja o kojima, navodno, ovisi zakonitost otkaza pa smo im i to dostavili, a konkretno je riječ o izjavama, punomoćima za zastupanje, popisu nazočnih na sastanku od 28. rujna 2012. godine i slično – Darko Pahlić


Nakon što je s adrese tvrtke Trgovinski centar Zadar d.o.o. stiglo priopćenje da je izjava o raskidu ugovora o upravljanju koju su dali suvlasnici prostora u Trgovinskim centrom Zadar nezakonita, u ime suvlasnika reagirao je njihov ovlašteni predstavnik Darko Pahlić istaknuvši kako je ovdje očito riječ o grčevitoj borbi čelnika TCZ da zadrže “zlatnu koku” koja im je godinama donosila nemalu zaradu.
– Većina suvlasnika poslovnih prostora potpisala je suglasnost za raskid Ugovora o upravljanju Trgovinskim centrom s tvrtkom Trgovinski centar Zadar d.o.o. kao upraviteljem od 18. ožujka 2002. godine. Obavijest o raskidu poslana im je preporučenom pošiljkom 29. rujna 2012. godine, dan nakon sastanka suvlasnika na kojem su oni osobno ili zastupani posredstvom odvjetničkog ureda Rikardo i Sanja Perković jednoglasno potvrdili volju za raskidom ugovora i izmjene postojećeg Međuvlasničkog ugovora o odabiru novog upravitelja – rekao je Pahlić te dodao kako je na mjesec dana kasnije održanom sastanku u istom sastavu izabrana tvrtka “Zara nekretnine” d.o.o. kao najpovoljnija.
Pahlić je kazao kako su iz TCZ neposredno po primitku obavijesti o raskidu suradnje zatražili razjašnjenje nekih spornih detalja o kojima navodno ovisi zakonitost otkaza te da su im suvlasnici i to dostavili, a konkretno da je riječ o izjavama, punomoćima za zastupanje, popisu nazočnih suvlasnika na sastanku od 28. rujna 2012. godine, preslikama ugovora kojima izvanknjižni vlasnici dokazuju vlasništvo posebnih dijelova zgrade i slično.
– Istovremeno upravitelj je obaviješten da sredstvima zajedničke pričuve za vrijeme trajanja otkaznog roka može raspolagati samo uz suglasnost predstavnika suvlasnika kako bi zaštitili interese suvlasnika TC Zadar jer to  upravitelj nije kvalitetno činio – kaže Pahlić dodajući kako je upravo to razlog raskida ugovora, a i prekjučer uručenog izvanrednog raskida za koji su sada stečeni uvjeti.
VIŠE U TISKANOM IZDANJU