Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

I općinsko zaobalje počelo turistički razmišljati

04.01.2017. 23:00


Najnoviji rezultati koje je jučer objavila Turistička zajednica općine Sukošan govore kako je u ovom turističkom središtu u protekloj 2016. ostvareno preko 10 posto više dolazaka i noćenja gostiju s obzirom na 2015. godinu.
– U protekloj godini je boravilo 56.65 gostiju koji su ostvarili 411.672 noćenja. Prijavljenih turista koji obilaze ovo područje najviše je od uspostave neovisne države što prati i bogatija turistička ponuda, kazao je Nikola Milošević, direktor TZO Sukošan.
Prema eVisitoru boravilo je 31.615 gostiju koju su ostvarili 256.012 noćenja, dok je u prvih 11 mjeseci u Marini Dalmacija boravilo 25.450 nautičara sa 155.660 noćenja.
– Treba napomenuti da su statistički podaci za nautičke turiste iz Marine Dalmacija dvostruko veći, 50.900 dolazaka i 311.320 noćenja, ali se oni ravnomjerno dijele na Sukošan i Bibinje, govori Milošević.
Pritom dodaje kako osim izuzetno bogatog kulturno-zabavnog i sportskog ljeta veseli podatak da je i općinsko zaobalje počelo turistički razmišljati.
– U Debeljaku, Gorici i Glavici rade se brojne hacijende, ali i na desetke bazena koje će do ljeta znatno obogati turističku ponudu, najavio je Milošević.
Pritom s vidnim zadovoljstvom govori kako je u tijeku izrada najvažnijeg turističkog dokumenta, Strateškog plana razvoja turizma općine Sukošan 2017.-2027. kojeg Općina radi u suradnji s Turističkom zajednicom i drugim relevantnim čimbenicima.
– Strateškim planom će rasti konkurentske sposobnosti turizma uz povećanje kvalitete življenja lokalnog stanovništva, uvjeren je prvi čovjek turizma u Sukošanu.
– Strateški plan uspostavlja dugoročni strateški razvojni okvir turizma prepoznajući potrebu unaprjeđenja i proširenja dubine, širine i kvalitete turističke ponude općine, ali i inovacije portfelja turističkih doživljaja, poručio je Milošević.
Obnovit će se i smeđa signalizacija koja je smještena na svaki važniji punkt zbog čega je gostima olakšano snalaženje i automobilom.
– Postavit će se i dodatna smeđa signalizacija, ali i table dobrodošlice. A nakon što je usvojen UPU uređenja obale od Marine do Sportskog centra započet će se i s prvim radovima, zaključio je Milošević.