Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

U subotu provjera u Solinu

Autor: Drago Bajković

04.02.2009. 23:00
U subotu provjera u Solinu

Foto: Vedran SITNICA



U sljedećem tjednu, točnije u srijedu još ćemo igrati sa Splitom, a generalka će biti s Trogirom u nedjelju, kazao je Dalibor Zebić, trener Zadra


Nogometaši Zadra s jučerašnjim danom završili su desetodnevne pripreme u Poreču i u poslijepodnevnim satima trebali su se vratiti u Zadar. Slijedi završna faza priprema u kojoj se brusi forma za Cibaliju s kojom Zadar otvara proljetni dio prvenstva. Dalibora Zebića, trenera Zadra, kojem je usput jučer bio rođendan, telefonski smo kontaktirali u trenutku kada su autobusom krenuli put Zadra.
– Generalno gledajući zadovoljan sam dijelom priprema koji smo odradili u Poreču. Otkazali smo posljednju utakmicu s mađarskim drugoligašem jer jednostavno nije imalo smisla riskirati ozljede na terenima koji su potpuno natopljeni vodom i prilično izrovani nakon brojnih utakmica. No, odigrali smo podijeljeni u dvije momčadi i uvjerio sam se da prštimo od snage i želje za nogometom, što mi daje vjeru kako ćemo u proljeće biti pravi. Uostalom, nemamo puno izbora s obzirom na poziciju na kojoj se nalazimo na ljestvici.
Zebić je igračima za danas dao slobodan dan, a od petka su ponovno u punom pogonu.
– Danas neka se odmore, a u petak ponovno imamo dva treninga dnevno. Za subotu je predviđena prijateljska utakmica sa Solinom na njihovom terenu, a početak je dogovoren za 14.30 sati. U sljedećem tjednu, točnije u srijedu još ćemo igrati sa Splitom, a generalka će biti s Trogirom u nedjelju.
Zadrov strateg u tim će utakmicama forsirati jedanaestoricu koja će navjerojatnije istrčati i protiv Cibalije.
– U te tri utakmice ćemo u svakom slučaju pronaći udarnu jedanaestoricu koja će istrčati protiv Vinkovčana. Naravno svaki će trening biti poligon koji može izbaciti još ponekog igrača koji će konkurirati za sastav. Cilj je toj udarnoj jedanaestorici dati 60-70 minuta, a u završnici tih utakmica raditi izmjene. Zadovoljan sam i činjenicom da je većina igrača zdrava i sada ipak imamo širinu za razliku od jesenskog dijela prvenstva. Čekamo još Jozinovića koji bi se s priprema u Antalyji trebao vratiti u subotu – kazao je na kraju kraćeg razgovora Zebić.