Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Ježina u maloj prednosti, Gluić ne zaostaje

Autor: Drago Bajković

04.02.2010. 23:00
Ježina u maloj prednosti, Gluić ne zaostaje

Foto: Vedran SITNICA



Očekujem od njih da riješe barem 2-3 utakmice u prvenstvu, što znači da nam oni donesu bodove. Teško je reći tko je u prednosti, Ježina je zbog prethodne polusezone u blagoj prednosti, ali moram naglasiti da Gluić nimalo ne zaostaje, kazao je Rogić


Zadarska ekspedicija vratila se iz Rovinja gdje su odradili desetodnevne pripreme. U četiri ogledne utakmice nisu doživjeli poraz i to je svakako činjenica koja ulijeva optimizam u momčadi prvoligaša sa Stanova. Sportski direktor Josip Bajlo posebno je naglasio dobar rad Tomislava Rogića, trenera vratara, s Antonijom Ježinom i Tomislavom Gluićem.
– Odlično su Ježina i Gluić odradili ove pripreme u Rovinju. Izuzetno sam zadovoljan, prije svega činjenicom da unatoč napornom radu nije bilo ozljeda, a naravno i njihovom motiviranošću koja je osnovni preduvjet za dobar rad – kazivao je jučer ujutro Tomislav Rogić.
– Ono što smo zacrtali odraditi u Rovinju je u potpunosti odrađeno. Tehnologija u pripremi vratara, kao uostalom i u svemu, je puno napredovala i pokušavam to primijeniti u radu s njima. U Rovinju je bio trener vratara Intera Rumbak, kao i Delač koji je potpisao za Chelsea pa sam i od njih saznao neke novitete s obzirom da su 15 dana proveli u kampu Chelsea. Da se razumijemo, nije to neka velika razlika u radu s obzirom na nas, ali oni su ispred u opremi koja im omogućava gotovo idealne uvjete. Dobio sam i dva DVDa iz Italije, a rad s vratarima u Italiji je na najvišem nivou.
Tumba naglašava kako je vrlo važno treninge vratara učiniti što raznovrsnijima.
– Najvažnije je da se treninzi ne rade automatizmom, već da se raznovrsnim vježbama pokuša vratara dovesti u što raznovrsnije situacije kako bi u datom trenutku na utakmici mogao što bolje reagirati. Svaka lopta ili situacija je drugačija i zato sam napravio 30-ak novih vježbi i iskombinirao ih sa 60 starih i u konačnici smatram da smo napravili odličan posdao. Naravno, to ćemo vidjeti kada otpočnu prvenstvene utakmice.
I Ježina i Gluić su branili po poluvrijeme u prijateljskim dvobojima. Tko je trenutačno “broj 1”?
– Ponavljam da sam izuzetno zadovoljan radom obojice. Obojica su odlično branila u prijateljskim utakmicama i sada to trebaju prenijeti u prvenstvene oglede. Puno su napredovali, npr. puno smo radili na istrčavanju Ježine koji je kod dubinskih lopti često čekao “smrt” na 5-6 metara. Očekujem od njih da riješe barem 2-3 utakmice u prvenstvu, što znači da nam oni donesu bodove. Teško je reći tko je u prednosti, Ježina je zbog prethodne polusezone u blagoj prednosti, ali moram naglasiti da Gluić nimalo ne zaostaje.
Zadar očekuje teško nogometno proljeće?
– Svjesni smo da nam neće biti nimalo lako, posebno u utakmicama kod kuće koje moramo riješiti u svoju korist. Nama je najlakše igrati protiv Hajduka i Dinama, ali prvenstvo se spašava u utakmicama poput one s Karlovcem. Također moramo donijeti i nešto bodova s gostovanja. Vratari će morati iznijetzi veliki teret na svojim leđima, i na to moraju biti sprtemni – kazao je na kraju razgovora Rogić.