Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Puntamičani po starom, Sukošanci uzvratili Poličniku

Autor: Viktor Bogut

04.02.2013. 23:00
Puntamičani po starom, Sukošanci uzvratili Poličniku

Foto: Filip BRALA



Zadar, svakako, zaslužuje imati jednog A-1 ligaša (a i dva ako se Zadar ne zadrži u ABA ligi), a bitku za taj pothvat vode Puntamičani. I to im za sada odlično ide. Nakon što su prošle sezone ispali iz A-1 lige, odmah su istaknuli da im je cilj vratiti se tamo gdje su u proteklom (poprilično dugom) periodu ostavili vrlo veliki trag. Do sada u A-2 ligi – jug još nemaju niti jedan poraz, a ovaj put im bodove nisu uspjele uzeti Jazine. Iako su iskusni igrači Jazina odigrali znatno bolje nego u proteklih nekoliko kola, to nije bilo dovoljno da se iznenadi lider. Sonik-Puntamika je nakon prve četvrtine vodila sa devet poena razlike (18:27), no nakon toga nije uspjela potpuno slomiti Jazine (poput Šibenika). S druge strane, niti pobjeda momčadi trenera Marka Žorža nije dolazila u pitanje. Kroz veći dio utakmice zaostatak Jazina bio je oko desetak koševa, a u konačnici ponajviše zahvaljujući koševima Roka Čiklića poraženi su samo sa četiri koša razlike. Spomenuti Čiklić je zabio 27 za Jazine, a 18 je dodao Josipović. Kod momčadi Sonika najučinkovitiji su bili Teo Petani sa 22 i povratnik Marijan Čakarun sa 20 koševa.
Dva županijska derbija
Vikend je bio u znaku i drugog županijskog derbija. U dvoboju Poličnika i Sukošana, momčadima koje sasvim dobro plove drugoligaškim vodama slavili su Sukošanci, vrativši svojim domaćinima za tijesan poraz u Sukošanu u prvom dijelu prvenstva. Tada je u posljednjoj sekundi igrač trener Domagoj Vidaković nakon promašaja Marina Jurjevića skočio u napadu i postigao koš za pobjedu. Ovaj put Vidakovića nema niti na klupi, niti u igri i to su igrači trenera Ivana Jurana itekako iskoristili. Već nakon prve četvrtine Sukošan je vodio sa 16 razlike (11:27) i to vodstvo manje-više zadržavao do posljednjih deset minuta. No, tada igrači Poličnika ubacuju u višu brzinu, no ne uspijevaju ipak napraviti potpuni preokret. Ključan je bio iskusni Ante Dević koji je postigao 20 poena, ali imao i velik broj asistencija.
Osam velikih
Pogled na ljestvicu zapravo i nije toliko loš za županijske ligaše. Sa 16 pobjeda u isto toliko utakmica Sonik-Puntamika je prva. Ali niti Šibenik ne zaostaje mnogo. Razliku čini samo dvoboj u Jazinama koji su Puntamičani slavili sa osam razlike i kako stvari stoje baš će uzvrat u Šibeniku najvjerojatnije odlučiti putnika u kvalifikacije za A-1 ligu. Prednost od osam poena (stvorena u nevjerojatnoj završnici) iz prve utakmice je solidna, ali daleko od one s kojom bi Puntamičani mirno mogli ući u utakmicu. U odnosu na prvi dvoboj Šibenik je jači za iskusnog Grgata, Sonik za Čakaruna. Tu nema dileme, više su dobili Puntamičani.
Unatoč porazu Poličnik se zadržao na vrlo dobrom četvrtom mjestu, iza nedodirljivih Zadrana i Šibenčana te jakih Kaštela. Igrači Poličnika su na omjeru 8:8, a samo jedan poraz više, odnosno jednu pobjedu manje imaju Sukošan i Jazine. Dok Jazine ipak vrijede za barem dva (a možda i više) mjesta više, Sukošanci zaista imaju hvalevrijednu prvu sezonu u A-2 ligi. Mogu se pohvaliti Sukošanci i time da ih nitko nije u potpunosti razbio tijekom cijele sezone, a da su neke od mnogih utakmica u kojima su doživjeli tijesan poraz otišle na njihovu stranu, još bliže vrhu ljestvice mogli su biti i Sukošanci.
U idućem kolu u goste Poličniku stiže Šibenik, a to je možda i posljednja prilika da netko unaprijed osigura Puntamičanima prvo mjesto. No, do toga neće biti lako doći, jer Šibenik vrlo dominantno (isto kao i Sonik) rješava većinu utakmica u A-2 ligi. Bit će zanimljiv i dvoboj Sonik-Puntamika – Sukošan, ali teško je očekivati da Juranovi igrači u tom dvoboju mogu učiniti išta više od časnog poraza. Jazine gostuju u Trogiru, momčadi koja s DOŠK-om dijeli posljednje mjesto. Sve tu ovisi o Jazinama i o načinu na koji će Čiklić, Josipović i ekipa ući u utakmicu. Trogir nema kvalitetu s kojom bi mogao ugroziti zadarski sastav, ali Jazine mogu ugroziti same sebe.
POLIČNIK 69


SUKOŠAN 73
(11:27, 19:15, 13:13, 26:18)
Suci: M. Petani i A. Čanković (oba Zadar)
POLIČNIK: L. Bašić 6, A. Mijolović, M. Bulić 4, Z. Baričević 11, I. Bulić 2, D. Škara 5, D. Jurjević, M. Jurica 25, Š. Kovačević 10, M. Marinović, M. Jurjević 6, J. Mijolović.
SUKOŠAN: N. Blažević 11, J. Mrkić 13, D. Brzić, M. Kneževiuć 9, J. Krešan 5, A. Dević 20, J. Perić 6, V. Šaran 1, L. Čirjak 8, M. Crnjak.
JAZINE 86


SONIK PUNTAMIKA 92
(18:27, 20:20, 23:23, 25:22)
Suci: M. Vulić i R. Hordov (oba Zadar)
JAZINE: Čiklić 27, Baždarić 10, Kovačević 6, Banić 5, Atelj 16, Josipović 18, Mihoč, Grabovac 4, Banović, Kaštropil.
SONIK PUNTAMIKA: Tuta, Anđelić 13, Ivanić, M. Gligora 18, Bulić 6, Marin 3, Petani 22, Dražović 6, Longin, Čakarun 20, Škara 4, L. Gligora.