Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Bračni problemi kroz humoristične priče

04.02.2014. 23:00
Bračni problemi kroz humoristične priče


Predstava (m)ADAM & (š)EVA 13. veljače gostuje u zadarskom Arsenalu. Riječ je o novom projektu za kojeg je scenografiju osmislila diplomirana dizajnerica i TV voditeljica Nikolina Pišek. Tekst i režiju komedije potpisuje Lana Bitenc, a dramaturg je Mario Kovač.
Glumci Zlatan Zuhrić Zuhra, Vesna Ravenšćak i Jasna Jozić opisuju tipične bračne nesuglasice i muško-ženska previranja.
Komedija (m)ADAM i (š)EVA pred vratima pakla nastala je prema motivima legendarne Kishonove knjige “Kod kuće je najgore”. “Jeste li zadovoljni? Zadovoljeni? Ili brakom zadavljeni?” – pita psihijatrica Ljilja Pandža von Zečić (Jasna Jozić) publiku, predstavljajući im kroz šest lekcija tipične muško-ženske odnose. Ali, dajući im rješenja i savjete.
Kroz 22 karaktera provlače se klišeji poput: on (Zuhra) je mamin sin, a žena (Vesna Ravenšćak) rospija mrzi njegovu mamu – svekrvu. Zatim problem oko seksa u trećoj životnoj dobi, a ona je stara i izmučena nakon 35 godina braka. Ili je on hipohondar, a nju ne zanima nakon tri godine braka je li on dobro ili ne. Ili pak supruga, koja je toliko zauzeta sama sobom da ne vidi kako joj muž sjedi kod kuće s dvije slomljene noge. A sve je to projekcija psihijatrice Ljilje, odnosno njezine frustracije. Bračne situacije koje će vas nasmijati do suza podcrtane su Huljićevom glazbom (Minus i plus, Razmažena…), ali za ravnotežu glazbenog izričaja tu je psihijatrica Ljilja, koja je opčinjena glazbom Ane Rucner.
Nova komedija Lane Bitenc donosi nam vijesti s prve crte bojišnice: kakvo je ratno stanje u krevetu, radno stanje u kuhinji te koje žrtve i gubitke (ne) podnose zaraćene strane.
Cijena ulaznice u pretprodaji je 50 kuna, a na dan izvedbe 60 kuna i prodaju se u putničkoj agenciji Aquarius.