Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Humanitarni koncert za invalide i potrebite

04.02.2014. 23:00
Humanitarni koncert za invalide i potrebite


 Od samog početka rada naše Udruge, puno je aktivnosti i akcija tijekom cijele godine, a ja osjećam veliku odgovornost i stalno se propitujem jesam li dovoljno dala, pomogla, je li se moglo više, bolje. Puno je ljudi kojima je nažalost, danas potrebna pomoć – kaže časna sestra Melhiora Biošić (65) predsjednica Hrvatske katoličke udruge medicinskih sestara i tehničara u Zadru koja u četvrtak organizira još jedan u nizu humanitarnih koncerata. Ovaj će se održati u HNK, a sav prihod od ulaznica namijenjen je osobama s invaliditetom. Na koncertu će nastupiti mnogi poznati zadarski izvođači kao što je zbor Petra Zoranića, klape Niko i Intrade, plesni ansambl i Nela Šarić.
– Osim naših poznatih sugrađana nastupit će i Ivana Gusar iz Zagreba te pijanistica Gordana Pavić – Zadranka sa šibenskom adresom. Osim toga naša glumačka sekcija izvest i će dva igrokaza za koja su sami osmislili scenarij, režirali, a i glume. Pjevat će i vokalni sastav Udruge Magnifikat koji već imaju zapažene uspjehe i nastupe ne samo po zemlji, već i inozemstvu – pojašnjava sestra Melhiora Biošić.
Povod ovom humanitarnom koncertu je susret s 30-godišnjakom koji je 100-postotni invalid.
– To je bio susret koji me ponukao da pokušamo nešto napraviti, pokrenuti. Unatoč činjenici da je posve nepokretan, to je osoba koja inspirira i nikoga ne može ostaviti ravnodušnim. Nakon teške prometne nesreće taj je mladi čovjek bio 40 dana u komi i bilo je uopće pitanje hoće li ostati živ. Nakon buđenja iz kome, tri je puta pokušao suicid, a onda je nekako skupio hrabrost i odlučio krenuti dalje. To je jedna tako topla, pozitivna osoba koja sada u sebi ima više života, nego mi zdravi. No potrebna mu je pomoć jer uz sestru i samohranu majku koja je spremačica, živi sa tek 800 kuna mjesečne invalidnine – pojašnjava Biošić.
Prepun je plan humanitarnih aktivnosti ove Udruge za ovaj mjesec, a pogotovo u vrijeme oko Dana bolesnika kada članovi Udruge posjećuju sve domove na području Zadarske županije te sve bolesnike od postelje do postelje.