Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

I mame i tate zanima njega djeteta

04.02.2014. 23:00
I mame i tate zanima njega djeteta


Njega djeteta u prvim mjesecima, platnene pelene, dojenje, vježbanje u trudnoći, duhovna priprema… samo je dio tema koje će se obrađivati na najnovijem ciklusu radionica udruge za obitelj i roditeljstvo Izvor koji započinje u veljači.
„Tata, mama stižem k vama”, naziv je novog ciklusa besplatnih radionica pripreme za buduće roditelje. Radionice će se održavati od 17. do 28. veljače , ponedjeljkom, srijedom i petkom od 18 do 19.30 sati u prostorijama udruge u samostanu sv. Frane. U međuvremenu, danas početkom u 17 sati u prostorijama udruge održat će se i redoviti susret grupe za potporu dojenju tijekom kojeg se sve trudnice mogu informirati i pripremiti za iskustvo dojenja.
– Uglavnom nam se javljaju prvorotkinje koje zanimaju informacije o trudnoći, dojenju, njezi djeteta. Dakle, žele znati kako će to sve skupa izgledati, pojasnila je Ivana Matulić iz udruge Izvor. Na radionice dolaze i buduće mame, ali i tate:
– Prisutna je jedna lijepa atmosfera jer tu su i tate. Posebno nam je drago kada dođe dio o njezi za koju su oni posebno zainteresirani, a i u kojoj mogu puno i pomoći, kazala je Matulić.
Radionicama se može pristupiti po želji, ovisno o temi za koju je netko zainteresiran, u udruzi su otvoreni za sve opcije, poručuju. One se u četiri ciklusa održavaju četiri puta godišnje i na njima se kroz šest dana unutar dva tjedna razgovara s trudnicama nastojeći ih pripremiti na najveći događaj u životu.
Svaka trudnica može izabrati teme koje je zanimaju, a njihov je redoslijed: put u tajnu života moga djeteta, čudesne promjene-trudnoća – pogled iznutra, vježbe u trudnoći, priprava za porod – disanje, opuštanje i tiskanje, porod, prva komunikacija s djetetom, zašto odabrati dojenje, put ka uspješnom dojenju, njega djeteta u prvim mjesecima te suvremene platnene pelene.