Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Surać: Moramo odigrati pametnu utakmicu

04.02.2014. 23:00
Surać: Moramo odigrati pametnu utakmicu


Ostala su još četiri dana priprema za nogometaše Zadra koji će na otvaranju nogometnog proljeća na Stanovima dočekati momčad Osijeka. Svima je jasno koliko ova utakmica može donijeti momčadi sa Stanova s obzirom da trenutačno imaju pet bodova prednosti ispred prvoligaša sa Drave. Međutim, na Stanovima ne žele bilo kakvim imperativom natovariti pritisak na leđa svojih igrača iako je svima jasno kolikom priželjkuju pobjedu koja bi im donijela poprilično mirno proljeće. Zadar je ove zime napustilo dosta igrača, a također ih je nekoliko stiglo na Stanove. Naravno, trebalo ih je uklopiti u novu momčad i sada s nestrpljenjem svi očekuju kako će Zadar startati u novu polusezonu. Jakov Surać, kapetan i najiskusniji među nogometašima Zadra optimistično gleda na nastavak prvenstva.
– Pripreme su protekle na najbolji mogući način. Osim Jure Jerbića svi igrači su bili na raspolaganju i mislim da smo napravili dobar posao – kazivao je jučer Surać.
– Naravno, sada treba vidjeti kako će to izgledati u službenim utakmicama. Činjenica je da ogledne utakmice koje smo igrali tijekom ovih priprema nisu ista star kao kada igraš za prvenstvene bodove. Subota je blizu, s nestrpljenjem čekamo tu utakmicu s Osijekom i nadam se da ćemo nakon nje travnjak na Stanovima napustiti slaveći.
Zadar je napustilo nekoliko prvotimaca, Begonja, Vasilj, Gržan. S druge strane stigli su Banović, Weitzer i Jakoliš. Koliko bi te promjene mogle utjecati na igru Zadrana?
– Činjenica je da smo tijekom ove zimske stanke imali dosta odlazaka, ali s druge strane i dolazaka. Naravno, treba vremena da se sve to i posloži na pravi način. Otišao je Begonja, ali nam se vratio Banović. On je praktički jedini standardni igrač koji nas je napustio. A došli su još Weitzer, Jakoliš i Ješe. U svakom slučaju nismo generalno izgubili na kvaliteti, čak smatram da smo sada jači nego prošle jeseni.
– Željni smo nogometa i s nestrpljenjem očekujemo subotu i sraz s Osijekom. I na posljednjim treninzima po intenzitetu duela se vidi da je motivacija na visokom stupnju. Jedno je sigurno, protiv Osijeka ćemo dati sve od sebe i nadam se na kraju osvojiti ta tri vrijedna boda – kazao je optimistični Surać.