Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Preminula “teta Sonja”

04.02.2017. 23:00
Preminula “teta Sonja”


U Zadru je jučer u 87. godini života preminula Sonja Medin, poznata odgojiteljica koja je u dugom radnom vijeku podignula brojne generacije Zadrana. “Teta u vrtiću koju pamte generacije i generacije rođene u ovom gradu, a koja i danas pamti gotovo sva imena svoje djece”, napisali smo u razgovoru kojeg smo objavili prije nekoliko godina.
U mirovinu je otišla s punih 35 godina rada u struci u jednom od dva gradska vrtića, “Jadranu” kod Gospe od Zdravlja. Završila je gimnaziju, a onda i srednju učiteljsku školu tadašnju tzv. »preparandiju«. Nakon toga je kratko radila kao učiteljica u Smilčiću, da bi 1959. godine kao rođena Zagrepčanka, zauvijek došla u Zadar i zaposlila se u vrtić na Kolovarama, zatim u vrtić u zadarskim Arbanasima i na kraju u vrtiću gdje je provela cijeli svoj radni vijek. Uz rad se i školovala i diplomirala predškolski odgoj na bivšem zadarskom Filozofskom fakultetu.
– Moja su djeca ušla u svaki portun ovoga grada, znali su svaki kamen, odlazili smo na izložbe. Znali su gdje je Trg pet bunara, a gdje su tri bunara…. Rukama su pipala zemlju u proljeće, koru drva i osluškivala boje jeseni, prisjetila se za posljednjeg intervjua teta Sonja.