Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Otvorit će nam se protiv Varteksa

Autor: Drago Bajković

04.03.2009. 23:00
Otvorit će nam se protiv Varteksa

Foto: Davor KOVAČEVIĆ



Najprije moramo razmišljati kako ponoviti dobre dionice iz prethodna dva kola i napraviti dodatni iskorak. Čvrsto sam uvjeren da ćemo se iz Varaždina vratiti s pozitivnim rezultatom, kazao je Surać
Rijeka je zaboravljena, sve misli usmjerene su prema Varaždinu gdje Zadar u 21. kolu Prve HNL igra protiv Varteksa. Unatoč porazu na Kantridi u prvoligašu sa Stanova zamjetni su optimistični tonovi uoči nedjeljnog dvoboja. To se svakako zasniva na dobroj igri s Kantride i tome da su Zadrani bili na korak do iznenađenja. Nažalost, neiskorišten jedanaesterac i primljen zgoditak u sljedećem napadu koštali su izabranike Dalibora Zebića punog plijena na Kvarneru.
– Već u autobusu na povratku u Zadar dogovorili smo se da ćemo Rijeku zaboraviti, a odmah se okrenuti gostovanju u Varaždinu. Naravno da nam je žao, jer smo bili tako blizu velikom iznenađenju, ali takav je nogomet – govorio je jučer ujutro kapetan momčadi Zadra Jakov Surać.
– U slučaju da smo iskoristili taj jedanaesterac najvjerojatnije bi pobijedili. Naravno nikad nisi siguran u takvo što, uostalom, nitko više od Župana nije želio pogoditi s kreča za naše vodstvo. Splet okolnosti nikako nam nije išao na ruku, već u sljedećem napadu nakon odbijanca Ahmad Sharbini primi idealnu loptu i zabije za pobjedu Rijeke.
Ipak, Zadrani ne očajavaju, puno stvari ulijeva optimizam prije gostovanja u Varaždinu.
– U Rijeci smo djelovali kao momčad i to svakako daje optimizam i samopouzdanje momčadi. Suradnja među igračima bila je dobra, osjećala se odgovornost u igri i maksimalno se svaki igrač borio na terenu. Kada daješ sve od sebe, onda je i žalost u slučaju poraza puno manja. Siguran sam da će se nesreća s Kantride vratiti na pozitivan način u sljedećim utakmicama. Ne bih se čudio ako to bude već u Varaždinu.
Varaždinci su poraženi u Vinkovcima i sigurno će se htjeti iskupiti za poraz pred svojom publikom.
– Ne bih se htio previše zamarati i obazirati na našu statistiku gostovanja u Varaždinu koja nije pozitivna. Isto tako znali smo protiv Varteksa na njihovom terenu odigrati vrlo kvalitetne dvoboje. Nisu pod imperativom i tu vidimo našu šansu. Siguran sam da će nam se u Varaždinu otvoriti, samo treba iskoristiti šanse i mogli bi se u Zadar vratiti čak i s pobjedom. Možda će izgledati da sam veliki optimist, ali to temeljim na našoj igri i prethodna dva kola. Činjenica je da s igračima koji su došli u zimskoj stanci imamo širinu i neku novu dimenziju u igri. Došlo je vrijeme da i mi možemo u najavama gostujućih utakmica pričati o osvajanju bodova.
Varteksu će u nedjelju nedostajati kartonirani Miljenko Mumlek.
– Mumlek je motor te momčadi i svakako nam odgovara što ga neće biti u nedjeljnom dvoboju protiv nas. Njegov doprinos vidljiv je ponajviše na domaćim utakmicama. Bez obzira na to ne smijemo se previše obazirati na Varaždince i nikako zbog izostanka njihovog kapetana misliti da će biti lako u Varaždinu. Najprije moramo razmišljati kako ponoviti dobre dionice iz prethodna dva kola i napraviti dodatni iskorak. Čvrsto sam uvjeren da ćemo se i Varaždina vratiti s pozitivnim rezultatom.
Obrana Zadra najprije je ostala bez Ante Puljića (slijepo crijevo), a u Rijeci i bez Nauma Batkoskog kojem je ozlijeđen lakat.
– Naviknuli smo se na Batkoskog kao posljednjeg igrača obrane. Međutim, dobro je što imamo širinu na klupi i siguran sam da će Ferdo Milin koji ima veliko iskustvo igranja na toj poziciji kvalitetno odmijeniti Nauma. Uz to, nakon dugo vremena imamo i đokere s klupe, poput Batura ili Mitrovića koji igra sve bolje. Ponavljam, veliki sam optimiszt po pitanju Varaždina – u optimističnom tonu razgovor je zaključio Surać.


Batur dobio sina


Nema bodova, ima djece. Nakon Dragana Župana, koji je nedavno dobio kći Zaru, jučer nova radost na Stanovima, Marin Batur i supruga mu Ivana dobili su sina Dominika. Batur se u klupskim prostorijma pojavio taman pred početak poslijepodnevnog treniga, a kad je ušao u svlačionici suigrači su složno zapjevali izvedbu Matka Jelavića: “Rodija se sin”.