Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Policajci ga zaustavili u prometu i našli heroin

Autor: Minja Gugić

04.03.2009. 23:00
Policajci ga zaustavili u prometu i našli heroin

Foto: Filip BRALA



Nikpalj je od ranije dobro poznat policiji i pravosuđu, jer je već “gulio” zbog droge, ali i zbog pljačke 2,5 milijuna bivše Dalmatinske banke u Zadru koju javnost još uvijek dobro pamti


Romano Nikpalj, 39-godišnjak iz Zadra od ranije dobro poznat policiji i pravosuđu “pao” je s više od 250 grama heroina te je jučer uz kaznenu prijavu priveden istražnom sucu Županijskog suda u Zadru, Milanu Pečini koji ga je pritvorio na mjesec dana i donio rješenje o provedbi daljnje istrage.
Naime, Nikpalja su u srijedu oko 21.30 sati u Put Biliga u Zadru zaustavili policajci u prometu, navodno u blizini njegove obiteljske kuće. U automobilu je bio, kako smo saznali, sa svojom nevjenčanom suprugom i njezinim malodobnim djetetom. Što se pak, nje tiče, kako smo uspjeli saznati i ona je poznata policiji.
Kod Nikpalja je pronađeno oko 87,5 g heroina nakon čega je odmah uhićen i priveden u policijsku postaju na krim obradu.
Dozvolom istražnog suca Pečine, jučer ujutro policajci su pretražili i njegovu kuću te su u kupaonici još pronašli oko 166,6 grama heroina, digitalnu vagu i novac.
Vrijednost zaplijenjene droge na zadarskom narko tržištu pocijenjena je na 250 tisuća kuna.
Romano Nikpalj, inače, u zadarskoj je javnosti ostao upamćen kao jedan od “famoznih” pljačkaša bivše Dalmatinske banke u Zadru koja se dogodila prije devet godina i zbog čega je bio pravomoćno osuđen na osam mjeseci zatvora koje je zapravo izdržao u pritvoru, dok je trajao taj maratonski sudski proces.
Šestorica su podsjetimo, bila osuđena za pljačku 2,5 milijuna, a ti novci nikada nisu pronađeni. Spektakularna pljačka imala je sve elemente scenarija dobrog krimića. Pljačkaši su presreli automobil “Golf” Dalmatinske banke kojim se prevozio novac. Pod prijetnjom oružjem istjerali su službenike banke iz automobila i prisilili ih da legnu na zemlju. S otetim novcem ukrcali su se u “Golf”, odjurili do obale gdje ih je čekao gliser kojim su nestali na moru.
Nikpalj je potom uz Gorana Kindu iz Bibinja u listopadu 2006. godine bio i pravomoćno osuđen na dvije godine zatvora zbog posjedovanja i daljnje preprodaje oko 30 grama heroina.
Njih su se dvojica optužnicom teretila da su se 17. studenoga 2005. godine oko ponoći sastali u uvali Bregdetti u Zadru zbog primopredaje paketića droge u kojem je bilo 28,64 grama heroina. Međutim, policija je bila u “sačekuši”, pa su Kinda i Nikpalj “pali”.