Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Jeričević: Na novom smo početku

Autor: Andrija Prović

04.03.2010. 23:00
Jeričević: Na novom smo početku

Foto: Sebastian GOVORČIN



Odlaskom Ine Marin ostali smo bez važne igračice i jasno je da moramo preuzeti njenu ulogu – kaže Juričević


Nakon prošlotjednog neuspjeha u Puli, košarkašice Zadra nalaze se u sličnoj poziciji kao i lani. U osam nadolazećih utakmica Lige za ostanak čeka ih borba za izbjegavanje pretposljednjeg mjesta, tj., kvalifikacijskog dvoboja za osiguranje nove A-1 sezone. Ipak, čini se da su Mazijine djevojke tako blizu, a ne tako daleko. Ista se fraza, međutim, ne može primijeniti i na njihov posljednji sraz s Istrankama. Ekipa s Višnjika nakon vrlo dobrog prvog poluvremena u nastavku je posustala, no, za utjehu, Zadranke su u napadačkom dijelu odigrale vrlo dobru utakmicu.
Pritom se u njihovim redovima najviše istakla Karmen Jeričević koja je s 21 košem najavila kandidaturu za novog lidera “bijelo – plavih”.
– U Puli sam dobila veću minutažu koju sam, smatram, dobro iskoristila. Sada imam više vremena za ispraviti eventualne pogreške, a samim time, dobila sam i na mirnoći. Odlaskom Ine Marin ostali smo bez važne igračice i jasno je da moramo preuzeti njenu ulogu. Ovo je novi početak za mene, ali i za cijelu ekipu – kaže Jeričević koja je u Puli ostvarila najbolji ovosezonski učinak. Jeričević je jedna od igračica od koje se u nastavku očekuje preuzimanje još više odgovornosti. Je li to dodatni pritisak?
– Naravno da je pritisak on sada veći, no, svakako nije nešto s čim se ne mogu nositi. Isto vrijedi i za moje suigračice. Budući da susret prvog kola protiv Požege nisam igrala, drago mi je da sam posljednju utakmicu dobro odradila, dok će mi stečeno samopouzdanje pomoći u sljedećim dvobojima. U svakom slučaju, ne bojim se i ne bježim od odgovornosti.
Unatoč porazu u drugom kolu, polako se naziru obrisi “novog” Zadra kojeg ste spominjali. Čini se da za adaptaciju na nove uvjete neće dugo trebati.
– U prvoj fazi natjecanja znalo se dogoditi da se jedna igračica nađe na mjestu dva, tri i četiri. Međutim, sada smo se iskristalizirale na svojim pozicijama. Također, svaka je od nas shvatila svoju ulogu i ono što treneri traže od nas. Smatram da Zadar u ovakvom sastavu može bez većih problema izboriti ostanak u ligi. Ne želim izazivati sreću, no slavile smo u dosta važnih utakmica te ne osjećamo prevelik pritisak.
U subotu na Višnjik dolazi posljednjeplasirana Trešnjevka.
– Sve drugo osim naše pobjede spadalo bi u red velikih iznenađenja.