Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Zadru regionalna smotra plivačkih nada

Autor: Andrija Prović

04.03.2010. 23:00
Zadru regionalna smotra plivačkih nada

Foto: Zvonko KUCELIN



Plivački klub Zadar organizator je plivačkog natjecanja Plivaton A, Regija 1, koje se održava 6. i 7. ožujka na bazenu na Višnjiku. U kategoriji početnika A nastupit će 280 mladih plivača iz 11 dalmatinskih klubova, a ovo je prvo plivačko natjecanje iz kalendara Hrvatskog plivačkog saveza koje se održava na bazenu Višnjik – saznali smo na tiskovnoj konferenciji održanoj jučer na bazenu Višnjik.
U društvu trenera Josipe Nekić, Željka Olujića, te člana Uprave Slavka Grdovića, okupljenim novinarima prvi se obratio Darko Smrkinić, predsjednik PK Zadar.
– Plivaton A poznat je kao nekadašnje prvenstvo mlađih kadeta, odnosno, natjecanje za uzraste do 12 godina. Glavni organizator ovog natjecanja je Plivački savez Hrvatske, dok je naš klub prvi put u ulozi realizatora regionalnog prvenstva.
Na tehničke pojedinosti Plivatona potom se osvrnula Josipa Nekić.
– Plivačice i plivači iz Dalmacije nastupit će u kategoriji djevojčica do 10 godina i mlađih, odnosno dječaka do 11 godina. Kroz tri djela programa, u subotu poslijepodne, nedjelju ujutro i nedjelju poslijepodne, predstavit će nam se 280 plivača registriranih pri HPS-u. PK Zadar će, za razliku od lani kada ih je bilo 15, ove godine sudjelovati s 40 svojih predstavnika. Ova brojka je rezultat velikog broja djece učlanjene u našu školu plivanja. Budući da je ovaj plivački uzrast jako bitan, nadam se da će naši predstavnici ostvariti dobar uspjeh.
Slavko Grdović dodao je kako je organizacija ovakvog natjecanja plod dugogodišnjeg rada kluba te da je novi bazen na Višnjiku doprinio značajnom razvoju plivanja u Zadru. Od bivšeg predsjednika kluba saznali smo i da je HPS ponudio Zadru organizaciju još nekoliko velikih natjecanja, a koja su planirana sljedeće godine.