Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Hajduk siguran na Stanovima (FOTOGALERIJA)

04.03.2011. 23:00
Hajduk siguran na Stanovima (FOTOGALERIJA)


Zadar nije uspio, Hajduk je u 20. kolu Prve HNL na Stanovima slavio golovima Andrića i Ljubičića. Iako su izabranici Dalibora Zebića u prvom dijelu bili bolji od gostiju iz Splita, na kraju su “bili” u nastavku utakmice preuzeli terensku inicijativu i sva projektila torpedirali prvoligaša sa Stanova. Kada rezimiramo, bila je to vrlo loša predstava bez pravih prilika, u kojoj su se hajdukovci bolje snašli i nakon velikih pogrešaka u obrani Zadra dvaput matirali Ježinu.
U 8. minuti Josip Bilaver je snažno odapeo s 25 metara, a  Subašić vadi loptu iz samih rašlji. Prva velika prigoda za Zadrane. Igrala se 13. minuta kada je Mršić po lijevoj strani nanizao trojicu Hajdukovih igrača i ušao u šesnaesterac, ali pokušaj prizemnog centaršuta nije bio uspješan, Subašić je otklonio svaku opasnost. U 30. minuti prvi ozbiljniji pokušaj Hajduka, Vukušić je okušao udarac s dvadesetak metara, lopta prolazi uz desnu vratnicu nezaposlenog Ježine. Tomasov u 38. minuti tuče iz slobodnjaka s dvadesetak metara, Ježina bez problema brani. U sljedećem napadu Mršić se našao u izglednoj situaciji u gostujućem šesnaestercu, ali nije pucao precizno. To je bilo sve u prvom poluvremenu u kojem je Zadar djelovao borbenije i organiziranije, a splitski “bili” ničim nisu potkrijepili drugo mjesto na prvenstvenoj ljestvici.
Netom što se krenulo s centra Hajduk je došao u vodstvo. Puljić je na tridesetak metara iskosa s lijeve strane napravio prekršaj na Tičinoviću. Lopte se prihvatio Andrić koji je prema vratima uputio  nešto između centaršuta i udaraca. Obrana Zadra nije se snašla, kao ni vratar Ježina, i lopta je odsjela u donjem lijevom kutu vratiju Zadra – 0:1.
Vukušić u 54. minuti pokušava s 20 metara, Ježina krajnjim naporom brani. Zadar se ponovno budi oko 60. minute i kreće po izjednačenje. Međutim,  igrači nikako nisu uspijevali odigrati taj posljednji pas prema isturenom igraču i zaprijetiti Subašiću. Trener Zebić uvodi u igru najprije Begonju, a nakon toga i Ćurjurića, pokušavajući osvježiti svoje snage. I trener Hajduka Goran Vučević također mijenja, najprije Tomasova Oremušem, a nakon toga uvodi u igru još Andrijašević i Ahmada Sharbinija. U 83. minuti u prilici se našao Franko Bilaver koji je nekoliko trenutaka prije zamijenio Jerbića, ali njegov udarac blokira netko od igrača Hajduka kada su već svi vidjeli loptu u gostujućoj mreži.
Kada to nije pošlo za nogom Zadru, uspjelo je Hajduku. Ponovno je Puljić skrivio prekršaj na lijevoj strani. Centaršut je izveo Vukušić koji je na drugoj vratnici našao potpuno usamljenog Ljubičića, a  ovome nije preostalo drugo nego glavom zakucati loptu u mrežu nemoćnog Ježine – 0:2. Bio je to  konačni rezultat ove utakmice u kojoj su prolaznu utakmicu zaslužili samo brojni navijači Tornada i Torcide.


 ZADAR – HAJDUK 0:2


ZADAR – Igralište na Stanovima. Gledatelja: 3.500. Sudac: Domagoj Vučkov (Rijeka) 6. Pomoćnici: Slaven Skender (Rijeka) i Mladen Rajko (Tinjan). Strijelci:  0:1 Andrić (48.), 0:2 Ljubičić (88.). Žuti kartoni: Mršić (Zadar), Vejić, Vukušić, Tičinović (Hajduk) . Crveni: -.
ZADAR: Ježina 5, Skočibušić 5, Puljić 5, Glumac 5, Bilaver 5 (od 70. Ćurjurić), Pezo 5,5, Jerbić 5,5(od 82. F. Bilaver – ), Vasilj 5,5, Banović 5(od 53. Begonja 5,5), Mršić 5,5, Santini 5,5. Trener: Dalibor Zebić
HAJDUK: Subašić 6, Ljubičić 6,5, Buljat 6, Vejić 6, Trebotić 6 (od 72. Andrijašević -), Andrić 6,5 (od 75. Ah. Sharbini -), Tomasov 5,5 (od 46. Oremuš 6), Tičinović 6, Barišić 6, Bulku 6, Vukušić 6. Trener: Goran Vučević