Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Prokrstario obalom u invalidskim kolicima

04.03.2011. 23:00
Prokrstario obalom u invalidskim kolicima


Zadarski su policajci u četvrtak oko 12.30 sati na  gradskom mostu uhvatili 40-godišnjaka I.V. iz Gvozda koji se,  sjedeći u invalidskim kolicima, lažno  predstavljao kao invalid i  prosio novac od prolaznika. Kako saznajemo, u sat vremena  prosjačenja uspio je “utržiti” oko 400 kuna. Osim toga, on je u  posljednjih godinu dana tako zarađivao “krstareći” obalom kao  lažni invalid od Pule do Dubrovnika. Tijekom kriminalističkog  istraživanja kolica i novac su mu oduzeti, a protiv njega je  podnesen optužni prijedlog zbog prosjačenja.
Ukrao dijelove “oldtimera”
U protekla tri mjeseca, u mjestu Kožlovac na  gračačkom području, nepoznati je počinitelj provalio u dvorište  kuće u vlasništvu 60-godišnjakinje, odakle je odnio metalnu  ogradu te šasiju i kabinu “oldtimer” automobila marke „ford” iz  1925. godine u vrijednosti od oko deset tisuća kuna. Za ukradenim  predmetima se traga, a protiv nepoznatog počinitelja podnesena je  kaznena prijava. U noći sa srijede na četvrtak, u Islamu Grčkom,  na predjelu Baštica, razbojnik je  s teretnog automobila u vlasništvu 49-godišnjaka odnio akumulator te bačvu s dizelskim  gorivom. Materijalna šteta iznosi oko tri tisuće kuna.
Ukrao metalne cijevi s vodovoda
Policijski službenici obrovačke policijske postaje  dovršili su kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjakom s  obrovačkog područja, kojeg se sumnjiči da je prije nekoliko dana,  u Muškovcima, pokušao ukrasti metalne cijevi za vodu s jednog  vodovoda koji je izvan funkcije. Gradu Obrovcu pričinjena je  materijalna šteta u iznosu od oko četiri tisuće kuna, a protiv  mladića je podnesena kaznena prijava. Također, u proteklih deset  dana, u Ulici Domovinskog rata u Zadru nepoznati je počinitelj iz  ulaza stambene zgrade, odnio četiri protupožarna aparata „Pastor” vrijedna oko tri tisuće kuna.
Izgradio garaže na pomorskom dobru 
Policajci policijske postaje na Pagu dovršili su kriminalističko istraživanje nad 78-godišnjakom iz Paga zbog sumnje  da je u mjestu Šimuni na Pagu, na pomorskom dobru, bespravno  izgradio tri garaže te nasuo i betonirao obalu u dužini od 20  metara. Protiv njega podnesena je kaznena prijava zbog protupravne gradnje.