Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Slatki uzvrat ili treća gorka uspomena?

04.03.2011. 23:00
Slatki uzvrat ili treća gorka uspomena?


Trebat ćemo ponoviti pristup kakav smo imali u Zagrebu, te istovremeno vršiti konstantan pritisak na njihove vanjske pozicije. To će biti preduvjeti za upisivanje novih bodova – kazao je Šime Vidaković


Nakon gostovanja u Splitu, kada su drugu fazu natjecanja otvorile pobjedom, odnosno stanke u drugom kolu, košarkašice Zadra danas (subota) nastavljaju s ogledima A-1 Lige za ostanak. Izabranice Marije Mazije u 16 sati će se suprotstaviti Croatiji 2006, gošćama iz Zagreba koje se ove sezone jedine mogu pohvaliti da su u oba dosadašnja dvoboja nadigrale “bijelo-plave”. Prvi put to im je pošlo za rukom u dalekom petom kolu, međutim, Zadrankama je još uvijek svježe sjećanje na siječanjski dvoboj 12. kola i nesretan poraz nakon dva produžetka. Nesretan u prvom redu zbog činjenice da su se u spomenutoj utakmici, osim s gubitkom bodova, morale suočiti i s teškom ozljedom Antonie Erslan. Zadranke su do kraja sezone ostale bez svoje najbolje igračice, a Zagreb napustile svjesne da su se tako našle na novom, teškom početku. No faza prilagodbe sada je iza njih, a domaća je ekipa odlučna naplatiti jedini preostali dug.
Kako uzvratiti Croatiji, upitali smo Šimu Vidakovića, pomoćnog trenera Zadra.
– U goste nam dolazi jedina ekipa koju ove sezone nismo uspjeli pobijediti, no to je naš dodatni motiv za utakmicu trećeg kola. Croatija nam ne leži, njihove su igračice iskusne, visoke i borbene. Zato i jesu favoriti Lige za ostanak i zato će dominirati u njoj. Međutim, to ne znači da će spomenutu ulogu opravdati i na Višnjiku. U našem prošlom susretu kvalitetno smo odgovorili na njihovu agresivnost, a ako uz dobar defanzivni učinak primijenimo i taktičke zamisli koje smo uigravali protekli tjedan, imamo šansu upisati pobjedu. Trebat ćemo ponoviti pristup kakav smo imali u Zagrebu, te istovremeno vršiti konstantan pritisak na njihove vanjske pozicije. To će biti preduvjeti za upisivanje novih bodova – kazao je Vidaković.   
Do kraja Lige za ostanak ostalo je još dosta utakmica za odigrati, a Zadar trenutačno nije u nezahvalnoj poziciji. Izuzmemo li želju vaše ekipe za revanšom, to znači da u ovom trenutku dvoboj s Croatiom nije obilježen posebnim imperativom. Vidite li i tu šansu?
– Curama nastojimo ne stvarati dodatni pritisak pred utakmice, već im iz kola u kolo pomažemo da pronađu novi motiv. Na taj način one su stvorile pobjednički mentalitet i žele pobjeđivati u svakoj utakmici, bez obzira bila ona prijateljska, ligaška, ili samo međusobno odmjeravanje snaga na treninzima. Za njih je tako svaka važna, te se nadam da će njihov mentalitet doći do izražaja i u dvoboju s Croatiom.
U današnjem susretu Mazija i Vidaković neće moći računati na Valentinu Jačan, čiji je izostanak opravdan privatnim obvezama, dok su sve ostale Zadranke, kaže Vidaković, spremne i željno iščekuju početak dvoboja.
Raspored 3. kola Lige za ostanak: Zadar – Croatia 2006 (subota, 16.00), Split – Agram ZG, Plamen Požega slobodna.