Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Pobjeda Zadrana

04.03.2012. 23:00
Pobjeda Zadrana


U 14. kolu Druge HRL – Jug Zadrani su bili daleko od svog najboljeg ovosezonskog izdanja, no i dalje u dovoljno dobrom za svladati neuvjerljivi Krilnik. Na trenutke vrlo dobrom 3-2-1 zonom i brzom tranzicijom “plavi” su pred domaćom publikom uspijevali zadržati prednost većim dijelom susreta, da bi na kraju upisali konačnih 26:22.
Egal igru gledali smo sve do 20 minute, kada je Bukva nakon dobrih reakcija domaće obrane realizirao dvije kontre za 10:8. Semafor je mogao pokazivati i veću razliku za momčad Frane Karduma, međutim, tehničke greške na postavljenu suparničku zonu spriječile su ih da već u prvom poluvremenu steknu zalihu za bezbrižan nastavak. Griješio je Zadar, ali protivnici koji su u Mocire stigli sa samo devet igrača u zapisniku još i više, pa se na veliki odmor otišlo s rezultatom 14:11.
Početkom drugog poluvremena ponovno je nestalo tečnosti u zadarskom napadu, no velikog razloga za uzbunu nije bilo. Za otkloniti opasnost iskusnom Jeraku i Zeliću, odnosno kadetskim i mlađe kadetskim uzdanicama Merharu, Arbanasu i Bukvi, bilo je dovoljno podići koncentraciju u defenzivnom dijelu i postotak realizacije u napadu. Bez većih oscilacija Zadrani su igrali do 47. minute, kada su Splićani još jednom zaprijetili približavanjem na dva gola zaostatka (19:17), ali i tada je sve ostalo samo na prijetnji. Cota je pomogao s nekoliko povezanih obrana, dok su njegovi suigrači polukontrama i kontrama te s nekoliko individualnih rješenja stavili točku na i. Cepelin u 57. minuti u odličnoj koprodukciji Jeraka i Zelića (za 24:20) bio je znak da će domaći upisati šesti ovosezonski dvobod.


ZADAR – KRILNIK 26 (14):22 (11)


ZADAR – Dvorana Mocire. Gledatelja: 100. Suci: Mario Lovaković i Joško Perak (oba Split).
ZADAR: Maruna, Zelić 6, Malenica, Jerak 9 (4), Arbanas 4, Šeremet 1, Šimičević 1, Bukva 4, Malčić, Perić, Bilaver, Radaš, Birkić, Merhar 1, Cota. Trener: Frane Kardum.
KRILNIK: Bosančić, Plazina 8 (3), Šindik 4, Fantić 3, Maretić 1, Perkušić, Srzić 3, Pojatina 3. Trener: Boško Balić.
Sedmerci: Zadar 4 (4); Krilnik 3 (4).
Isključenja: Zadar 4 minute; Krilnik 8 minuta.