Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

3 C°

Baljak i Manev preokrenuli Osječane

Autor: Viktor Bogut

04.03.2013. 23:00
Baljak i Manev preokrenuli Osječane

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Kostadin Manev i kapetan Mario Baljak junaci su velike pobjede kuglača Zadra nad direktnim konkurentom za titulu, sastavom Konikom Osijeka. U fantastičnoj atmosferi prepune kuglane u Mocirama, Zadrani su doslovno u zadnjim srušenim čunjevima stigli do važne pobjede i ostali u igri za osvajanje titule prvaka Hrvatske. Konikom se očekivano pokazao kao izrazito opasan suparnik, koji je imao prednost od 3:1, ali spomenuti dvojac u zadnjoj izmjeni uspio je preokrenuti rezultat u korist Zadra.
Sam početak je dokazao da će dvoboj biti izrazito neizvjestan. Vrhunskom i vrlo motiviranom izvedbom Luka Ukalović je pomeo gostujućeg igrača Radoša i stvorio svojoj momčadi vrlo rano prednost od gotovo 100 drva. Na žalost Hrvoje Marinović, unatoč vrlo dobroj predstavi nije uspio slaviti protiv odličnog Matka Bulke. Osječanin je pobijedio radi boljeg skora u drvima, no mladi igrač Zadra uspio je srušiti 636 drva i na taj način ne kompromitirati nastup Ukalovića.
Druga izmjena nije bila onakva kakvu su u Mocirama navijači Zadra očekivali. Nešto lošiji nastup imao je Stanko Čota, iako je rušio 605 drva, a podbacio je Luka Bolanča, tako da igrači Konikoma, Branko Manev i Šarac, osvajaju bodove i omogućuju svojoj momčadi prednost od 3:1. Dvojica kuglača iz Osijeka osim pobjeda vratili su na početak i stvari s drvima.
Ipak tada se događa scenarij spomenut na početku teksta. Junaci su Mario Baljak i pogotovo Kostadin Manev koji sa srušenih 656 drva omogućuje Zadranima veliko slavlje. Manev je slavio protiv vrhunskog igrača Konikoma Marija Mušanića, koji je srušio samo tri drva manje.
S ovom pobjedom Zadrani su ostali na vrhu, zajedno s kuglačima Zaprešića. Konikom ima jednu pobjedu manje, omjer 0:2 sa Zadrom i gostovanje u Zaprešiću i kako stvari stoje Slavonci su zaostali u utrci za titulu prvaka. S druge strane Zaprešić je i dalje favorit broj jedan, jer u idućem kolu dočekuje Zadrane, a kolo nakon toga i Konikom. S dvije domaće pobjede titula bi im bila nadohvat ruke. No, sastav iz Mocira sigurno se želi umiješati u te planove. Iduće kolo dakle donosi veliki derbi u Zaprešiću gdje stiže Zadar. Unatoč i dalje mnogim kombinacijama, pobjednik tog dvoboja mogao bi postati novi prvak Hrvatske.


ZADAR – KONIKOM 5:3


Ukalović – Radoš 3-1 (650-555), Marinović – Bulka 2-2 (636-643), Čota – B. Manev 0-4 (605-657), Bolanča – Šarac  0-4 (565-601), Baljak – Rukavina 4-0 (607-547), Manev – Mušanić 2-2 (656-653).