Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Maškovića han povukao iz pretpristupnih fondova EU 2,5 milijuna eura

Autor: Velimir Brkić

04.03.2013. 23:00
Maškovića han povukao iz pretpristupnih fondova EU 2,5 milijuna eura


Riječ je o sveobuhvatnom projektu s kojim je Općina Pakoštane uz potporu Ministarstva kulture i Zadarske županije iz pretpristupnih fondova EU povukla čak 2,5 milijuna eura s kojim će se obnoviti Maškovića han, rekao je Milivoj Kurtov, načelnik Pakoštana


Početkom idućeg tjedna u Ilirijinom hotelu Adriatic u Biogradu na Moru održat će se svečanost zatvaranja projekta Ministarstva kulture RH, financiranog sredstvima Europske unije IPA 2009 Priprema Marketing plana Han Agencije i Plana održiva gospodarskog razvoja mjesta Vrana.
– Riječ je o sveobuhvatnom projektu s kojim je Općina Pakoštane uz potporu Ministarstva kulture i Zadarske županije iz pretpristupnih fondova EU povukla čak 2,5 milijuna eura s kojim će se obnoviti Maškovića han, rekao je Milivoj Kurtov, načelnik Pakoštana.
Han Jusufa Maškovića u Vrani najzapadnija je islamska svjetovna spomenička građevina u Europi, a njegovom cjelovitom obnovom i revitalizacijom han bi postao ono zbog čega je počela njegova gradnja davne 1644. godine, svratište i konačište u sklopu ekskluzivnog kulturno-povijesnog spomenika. Za obnovu Maškovića hana u Vrani ishođene su sve potrebne dozvole na temelju čega su i ishođena pozamašna milijunska sredstva.