Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Optužena se ne smatra krivom, ali joj je užasno žao zbog tragedije!

Autor: Minja Gugić

04.03.2013. 23:00
Optužena se ne smatra krivom, ali joj je užasno žao zbog tragedije!

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Vozač škode Zvonimir Čikor, tada 45-godišnjak, u ovoj je nesreći bio teško ozlijeđen te je dan kasnije od zadobivenih ozljeda, unatoč naporima liječnika, umro u zadarskoj Općoj bolnici


Užasno mi je žao što se ova tragedija dogodila, ali ne smatram se krivom – rekla je jučer na Općinskom sudu u Zadru pred Sudskim vijećem Sandre Radanović, optužena za prometnu nesreću od čijih je posljedica umro tada 45-godišnji Zvonimir Čikor.
Riječ je o Nataši Matešić (46) koja je po optužnom aktu 18. kolovoza prije šest godina oko 18.15 sati, vozeći renault clio zadarskih registracija iz Zadra prema Bibinjama, polukružnim okretajem prešla na, kako piše u optužnici, sjeverni kolnički trak u trenutku dok je tom trakom iz suprotnog smjera naišla škoda fabia koju je vozio Zvonimir Čikor.
On je pak, kako bi izbjegao izravni sudar, skrenuo u lijevo te lijevim krajem udario u rasvjetni stup od kojeg se odbio i zarotirao na kolnik, a potom se prevrnuo na lijevu, bočnu stranu.
U ulozi svjedoka saslušan pomorac Šime Duka koji je rekao da sam trenutak nesreće nije vidio.
Suđenje je odgođeno za sredinu travnja zbog dodatnih dokaznih prijedloga branitelja Korljana i tužitelja Trpimira Kučine.