Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Puntamičani skoro ostali bez teorije

Autor: Viktor Bogut

04.03.2013. 23:00
Puntamičani skoro ostali bez teorije

Foto: Filip BRALA



Opasno su živjeli Puntamičani u Metkoviću. Malo je nedostajalo da i teoretski izgube šansu za prvo mjesto i plasman u kvalifikacije koje vode u A-1 ligu. Ne tako jak Metković nakon prve četvrtine imao je +2, nakon druge 12 razlike. Loše se tada činilo, no Puntamičani su ipak u konačnici uspjeli konsolidirati svoje redove i okrenuti utakmicu u svoju korist. Slavili su s dva razlike, a strepjeli su do zadnjeg trenutka. Na žalost kiksali nisu niti Šibenčani. Na Baldekinu su razbili trećeplasirane Kaštele i napravili novi korak prema osvajanju prvog mjesta. U idućem kolu gostuju kod Cetine koja ima omjer 6:14. A baš u Cetinu Puntamičani polažu svoje zadnje nade. Na to se ipak nemojte okladiti. Inače Teo Petani je za Sonik u Metkoviću zabio 21. Marijan Čakarun je dodao 18.
Poličniku i dalje ne ide. Ovaj put su poraženi kod kuće od Trogira. Čini se da igrači Poličnika ne mogu dočekati kraj sezone, jer u drugom dijelu su pokazali jako malo. Zahvaljujući solidnom prvom dijelu sezone ostanak nije dolazio u pitanje. Sukošan je razbio Solin. Potpuno očekivano i zasluženo. Ostali su doduše Sukošanci bez trenera dva dana prije utakmice, ali nastavili su s dobrim igrama i serijom pobjeda. I dalje su četvrti. A to je puno više od očekivanog. Mrkić je zabio 19. Krešan i Perić po 18. Dobar nastup.
Slavile su i Jazine i čini se da će se do posljednjeg kola Jazine i Sukošan boriti za četvrto mjesto. U prednosti je ipak Sukošan jer ima dvije pobjede u međusobnim utakmicama. Ovaj put je Cetina zabila 102. A to je premalo protiv Jazina kojima nikada nije problem prijeći stotku. Na žalost nije im problem niti primiti 100-tinjak. Roko Čiklić je bio slabiji nego inače. Zabio je samo 35. Vjerni pratitelj Josipović dodao je standardnih 25. Jazine uvijek pružaju zagarantiran spektakl. Nešto poput All-Star utakmice.
Iduće kolo Puntamičani gostuju kod davljenika Trogira. Moraju biti bolji nego u ovom kolu, jer će domaćini sigurno biti motivirani. Naravno, čekat će vijesti utakmice Šibenika. Sukošan će kod Cetine, a Jazine u Drniš. Poličnik ima najteži zadatak, jer gostuje u Kaštelima, a to nije dobro mjesto za zaustavljanje niza poraza.