Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

S Hrvojem u mislima pobijediti Rijeku

Autor: Drago Bajković

04.04.2009. 22:00
S Hrvojem u mislima pobijediti Rijeku

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Bit će to teška utakmica, ali nakon dobrih igara u proljetnom dijelu vjerujemo i nadamo se nastavku pozitivnog niza. Igramo dobro i želimo pobjedom nad Rijekom dati dodatni pečat ovoj pozitivnoj seriji, kazao je Dalibor Zebić, trener Zadra


U 24. kolu Prve HNL Zadrani će danas na igralištu u Stanovima ugostiti Rijeku. Prvoligaš s Kantride triput je ove sezone bio bolji od Zadra i na Stanovima su uvjereni da je došao kraj te crne serije. Motiva neće manjkati, a dodatni i zasigurno najveći bit će da se prekjučer obilježila tužna godišnjica od nesretne pogibije igrača Zadra Hrvoja Ćustića. Na konferenciji za novinare na Stanovima sve je podsjećalo na Hrvoja.
– Prošla je godina dana od smrti Hrvoja Ćustića. Svaki dan na svakom treningu nešto nas podsjeti na Hrvoja i jednostavno ne prestajemo tugovati za njim. S Hrvojem u mislima dočekujemo Rijeku i sigurno ćemo imati veliki motiv u toj utakmici. Nema igrača u svlačionici koji se nije naježio kada je čuo pjesmu posvećenu našem Hrvoju – kazivao je na početku jučerašnje konferencije Dalibor Zebić, trener Zadra.
– Bit će to teška utakmica, ali nakon dobrih igara u proljetnom dijelu vjerujemo i nadamo se nastavku pozitivnog niza. Igramo dobro i želimo pobjedom nad Rijekom dati dodatni pečat ovoj pozitivnoj seriji.
Zebić ima slatke brige oko početne jedanaestorice s obzirom da su mu svi igrači na dispoziciji.
– Svi su zdravi, čak je i kapetan Jakov Surać trenirao punim intenzitetom i vjerojatno će biti u kadru za utakmicu s Rijekom. Imam čak i slatke brige koga sjesti na klupu. U momčadi vlada velika borba za svaku poziciju i mogu samo konstatirati da je motiviranost i samopouzdanje igrača na visokom stupnju. Ta tri boda protiv Rijeke želimo svom snagom i sve ćemo napraviti ne bi li ih osvojili. Rijeka je navodno u nekim problemima o čemu možemo čitati ovih dana u tisku. Međutim, nikako se ne smijemo obazirati na te njihove probleme, jer naša će pobjeda ovisiti samo o tome kakvu partiju pružimo u nedjelju. Krenut ćemo od početka agresivno i pokušati što prije načeti njihovu mrežu.
Na pitanje novinara o eventualnom striktnom pokrivanju opasnog trojca Rijeke – braće Sharbini i Štroka, Zadrov strateg je kazao:
– Ahmada svakako moramo striktno pokrivati s obzirom da igra u špici. Zna se koliko su opasni Anas i Štrok, a tu bih još dodao i Fernandeza koji može biti itekako opasan. Posebno ćemo obratiti pažnju na njih, jer igra Rijeke uvelike ovisi o njima. Moramo također obratiti pažnju na njihove kontre, jer su nas u prvoj utakmici ove sezone “ubili” upravo tim oružjem. Riječani sigurno ne dolaze s izvješenom bijelom zastavom i oni misle da mogu do bodova na Stanovima. Na nama je da ih igrom razuvjerimo u toj teoriji.
Zebić je na kraju kazao da će o sastavu odlučivati nakon posljednjeg treninga.
– Sastav ću izdiktirati nakon zadnjeg treninga. Želim još jednom naglasiti da svaki igrač mora dati sve od sebe na terenu kako bi došli do ova tri vrlo važna boda. Dostigli smo Croatiju i Inter i sada ih moramo preskočiti na ljestvici. Svaki bod za nas je od velike važnosti. I protiv Hajduka i Dinama ići ćemo svom snagom na pobjedu. Jedan neuspjeh kod kuće vraća nas “milju” unatrag i zato o ničemu osim o pobjedi nad Rijekom ne želimo razmišljati – zaključio je Zebić.
Vjerojatni sastav: Vuković, Šiklić, Milin, Parmaković – Bilaver, Ljubičić, Surać (Ćurjurić), Jozinović – Župan, Terkeš, Šaranović. Pričuve: Rogić, Puljić, Skočibušić, Batkoski, Maruna, Batur, Mitrović.


 SREBRIĆ ZVAO IZ ANDORE




Josip Bajlo, sportski direktor Zadra zahvalio je svima koji su se na bilo koji način sjetili i obilježili godišnjicu Hrvojeve pogibije.
– Hvala svima koji su se sjetili Hrvoja i na bilo koji način obilježili ovu tužnu godišnjicu. Moram naglasiti da je Zorislav Srebrić, tajnik HNS-a zvao iz Andore pitati za protokol o obilasku Hrvojeva posljednjeg počivališta.
Bajlo nije propustio najaviti žestoku borbu s Rijekom.
– Uopće ne sumnjam da ćemo u nedjelju slaviti protiv Rijeke. Po zakonu velikih brojeva, a i s obzirom na našu formu smatram da Riječani nemaju šanse protiv nas na Stanovima unatoč tome što su triput ove sezone izlazili kao pobjednici. Također smatram da se Inter i Croatija nemaju snage boriti s nama u očuvanju prvoligaškog statusa – optimističan je bio Bajlo.