Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Da smo bili mirniji u završnici…

04.04.2011. 22:00
Da smo bili mirniji u završnici…


U tom drugom poluvremenu smo bili bolja momčad, a u zadnjih pola sata 5-6 Istrinih igrača je tražilo izmjene zbog grčeva i iscrpljenosti. Dojma sam da bi se u slučaju našeg izjednačenja svašta događalo na terenu, i da bi to nama išlo u korist – kazao je Zebić
Zadrani ponovno nisu uspjeli napraviti ništa na gostovanju, u 23. kolu Prve HNL u Puli su minimalno poraženi 1:0. Istra 1961 je imala više prilika i zasluženo je došla do troboda, dok Zadranima ostaje žal za dvjema propuštenim prigodama. Činjenica je da su izabranici Dalibora Zebića u ovaj dvoboj ušli nešto otvorenijeg garda s namjerom da, ako to bude iako moguće, zagorčaju život Puljanima. Međutim, nisu uspjeli, i već sada se moraju okrenuti sljedećem kolu u kojem na Stanove stiže sedmoplasirani Osijek. Prije toga naravno treba rezimirati dvoboj iz Pule i pokušati izvući pouke iz ovog poraza.
– Teško je reći nešto novoga nakon ovog poraza u Puli. Činjenica je da nismo uspojeli u svojoj namjeri, Istra 1961 je bila bolja i zasluženo osvojila tri boda – kazivao je u uvodu razgovora Dalibor Zebić, trener Zadra.
– Smatram da smo dali premalo toga u igri prema naprijed. Činjenica je da smo slabi u ofezivi, ako gledamo utakmice na gostovanjima. Bilo je napretka u odnosu na gostovanje u Kranjčevićevoj, ali očito premalo da bi se vratili neporaženi.
U dvoboj na novom travnjaku stadiona Aldo Drosini Zadrani su ušli ipak nešto ofenzivnije nego na prethodnim gostovanjima.
– Kao što sam i najavljivao krenuli smo s dva napadača, uz Santinija je u špici zaigrao i Mršić. Željeli smo napraviti nešto više u ovoj utakmici, možda čak i iznenaditi nervoznu Istru na njihovom terenu. Međutim za tako nešto su nam trebali raspoloženi igrači u vezi i na bokovima, a to nismo dobili. Santini i Mršić su bili raspoloženi za igru, ali su dobili premalo upotrebljivih lopti u napadu.
Ipak, Zadar je gledajući prilike mogao barem do boda.
– Nije bilo mirnoće u završnici. Imali smo dvije odlične prilike. Jednom se Santini našao u odličnoj situaciji malo iskosa. Pucao je poluvisoko što je najlakše braniti vrataru. Santini inače pospremi takve lopte u gol, ali ovoga puta nije uspio. Što se tiče Šare koji je pogodio gredu teško je bilo što dodati. Tek je ušao u igru i čak nije pucao loše. Međutim, sreća je okrenula leđa i nismo izjednačili u toj situaciji.
Da se tada dogodilo poravnanje možda bi se utakmica u nastavku drugačije razvijala.
– Nikada se ne zna, ali za pretpostaviti je da bi se tada u redove domaćina uvukla dodatna nervoza. Uz to u tom drugom poluvremenu smo bili bolja momčad, a u zadnjih pola sata 5-6 Istrinih igrača je tražilo izmjene zbog grčeva i iscrpljenosti. Dojma sam da bi se u slučaju našeg izjednačenja svašta događalo na terenu, i da bi to nama išlo u korist.
Ovako su Istrijani u završnici utakmice mogli zabiti još pokoji zgoditak.
– Kada se otvoriš i pokušavaš zabiti gol, onda je normalno da i gosti imaju više prostora u napadu. Uostalom , stajali smo dosta visoko u obrani, a napadači tipa Šehića i Rodića itekako znaju iskoristiti toliko prostora u napadu. Nisu nam uspjeli zabiti i drugi gol, ali im je i ovaj jedan bio dovoljan za pobjedu.
Zadrani su četvrti odozdo gledajući ljestvicu Prve HNL i sada protiv Osijeka ponovno moraju igrati pod imperativom pobjede.
– Uvijek je tako kada gubiš u gostima. Sami smo krivi što nam je svaka sljedeća utakmica kod kuće “biti ili ne biti”. Raspored nam nije loš, u sljedeća četiri kola igramo tri puta pred svojom publikom i to moramo iskoristiti. Pred nama je pet dana da se što bolje pripremimo za tu utakmicu protiv Osijeka i damo sve od sebe za pobjedu. Osijek je kvalitetna momčad koja uz Šibenik ima najviše remija u Prvoj ligi i sigurno bi s bodom na Stanovima bili zadovoljni. Na nama je da ih u tome onemogućimo – kazao je Zebić na kraju razgovora.


 GLUIĆ ZASLUŽIO POVJERENJE


Malo iznenađenje protiv Istre 1961 bilo je kada je na vratima Zadra umjesto Antonija Ježine osvanuo Tomo Gluić.
– Ne bih rekao da se radi o nekom velikom iznenađenju. Gluić je branio posljednju utakmicu protiv Lokomotive i branio dobro. Zna se da Ježina kojeg nominalno smatramo svojim prvim vratarom nije zbog crvenog kartona mogao braniti u tom dvoboju. Uz to tijekom prošlog tjedna Ježina je dva dana imao problema s aduktorom. U dogovoru s Tomislavom Rogićem, trenerom vratara, odlučio sam se u ovoj utakmici ne micati Gluića s vratiju, što je na neki način bila nagrada za dobru partiju protiv Lokomotive – kazao je Zebić.