Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Žar iz peći na drva izazvao požar u kojem je stradala 57-godišnjakinja

04.04.2012. 22:00
Žar iz peći na drva izazvao požar u kojem je stradala 57-godišnjakinja


Zadarska policija dovršila je jučer ujutro očevid započet dan ranije u Glogovu kraj Gračaca gdje je u požaru obiteljske kuće smrtno stradala 57-godišnja Smiljana Smilja Cvjetković.
– Uzrok požara najvjerojatnije je žar koji je pao na zapaljivu podlogu u kuhinji ispred štednjaka na drva – rekao je Elis Žodan, glasnogovornik PU zadarske napominjući da će uzrok smrti za 57-godišnjakinju biti poznat nakon obdukcije koja bi temeljem naloga suca istrage trebala biti obavljena na zadarskoj Patologiji.
No, kako neslužbeno doznajemo, nesretna se žena najvjerojatnije ugušila od dima, nakon čega je pala na pod i izgorjela. To proizlazi iz činjenice da je policija njezino beživotno i gotovo pougljeno tijelo pronašla u hodniku između sobe i kuhinje.
Žena je inače u visokoj prizemnici živjela sama, bila je slabovidna, a kretala se uz pomoć dva štapa.
Dojavu da gori obiteljska kuća u udaljenom i slabo naseljenom Glogovu u kojoj se nalazi jedna ženska osoba, policija i vatrogasci iz JVP Gračac zaprimili su oko 10 sati. Njih je obavijestila sestra susjede nastradale žene kojoj je ova u panici na mobilni telefon ispričala da je najprije čula pucketanje, a potom zamjetila dim iz susjedine kuće. Pošto joj se susjeda nije odazivala na pozive, odmah je posumnjala na najgore te je o tome željela obavijestiti i brata nastradale koji ju je povremeno obilazio i skrbio o njoj. Do dolaska vatrogasaca za nesretnu je ženu bilo prekasno. Vatra se ubrzo proširila i “progutala” kuću.