Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Žunić dva metra od olimpijade!

04.04.2012. 22:00
Žunić dva metra od olimpijade!


Nastupit ću u Gainesvillu. Radi se o velikom natjecanju pod nazivom Pepsi Florida Relays. Ovo mi je i velika prilika i očekujem da ću je iskoristiti i već sutra baciti normu


Malo je nedostajalo zadarskom atletičaru Stipi Žuniću da se kvalificira na Olimpijske igre u Londonu. Žunić studira u SAD-u i na Sveučilišnom natjecanju u Austinu uspio je baciti koplje 77,89 metara.
– Tim rezultatom sam pobijedio. Bio sam bolji od Humpresa koji ima najbolji rezultat ove sezone. Mojim pobjedničkim hicom imao bih normu za prošle Olimpijske igre u Pekingu, no norma je sada dignuta na 79.50 metara – objasnio je Žunić, kojem malo nedostaje da ostvari svoj san.
– Nedostaje mi manje od dva metra do B norme. Nije to puno.
Optimističan si. Smatraš li da ćeš uspjeti doći do norme?
– Da. Imam šanse, a imam i vremena do srpnja. Uvjeren sam da mogu stići do Londona.
A prvu priliku za osiguravanje nastupa u Londonu Žunić ima već u petak, kada na svom terenu nastupa na velikom natjecanju. A sezona na otvorenom je tek počela, tako da vremena za plasman u London Žunić zaista ima.
– Nastupit ću u Gainesvilleu. Radi se o velikom natjecanju pod nazivom Pepsi Florida Relays. Ovo mi je i velika prilika i očekujem da ću je iskoristiti i već sutra baciti normu. Ako budu dobri uvjeti to bih mogao i uraditi.
Zadranin je apsolutno zadovoljan načinom na koji je krenuo u ljetni dio sezone, a prvi rezultati potvrđuju da je u odličnoj formi.
– Treniram odlično, imam izvrsne uvjete i oporavio sam se od ozljede. Mislim da mogu napraviti velike stvari ove sezone – zaključuje Žunić.