Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Političke stranke će plaćati prostor, pa makar i jednu kunu

Autor: Siniša Klarica

04.04.2013. 22:00
Političke stranke će plaćati prostor, pa makar i jednu kunu

Foto: Marin GOSPIĆ



Aktualni sat zadnje sjednice Gradskog vijeća Zadra u ovom mandatu započeo je pitanjem Željka Mikina iz SDP-a o tome kad će biti završena katastarska izmjera u starom Bokanjcu. Jednostavno, rekao je zadarski gradonačelnik Zvonimir Vrančić, sud nema dovoljno ljudi za završetak tog procesa, a Ministarstvo pravosuđa ne odobrava nova zapošljavanja. Sređivanje zemljišta na Bokanjcu bit će završeno nakon završetka istog posla na otoku Ižu.
Vesna Sabolić iz HNS-a je pozvala gradonačelnika da opozove svoju odluku o zabrani stranačkog okupljanja u prostorima mjesnih odbora. No Vrančić je to odbio rekavši da stranke za susrete s građanima imaju na raspolaganju vlastite prostorije koje im je Grad Zadar dodijelio bez naknade. Štoviše, kaže Vrančić, zbog toga su dobili packu od državne revizije, pa će se uskoro objaviti natječaj za te iste prostore gdje će stranke za prostor morati plaćati, barem simbolični iznos od jedne kune.
Malo vatre dodala je Sabina Glasovac iz SDP-a upitavši Vrančića kad će konačno provesti svoju odluku o pristupnom putu Galićevim zgradama u Diklu. Po Sabini Glasovac, gradonačelnikovu odluku je potvrdilo prvostupanjsko rješenje suda, odluka komunalnog redarstva i drugostupanjsko rješenje Ministarstva gospodarstva. Vrančić je to pitanje ocijenio predizbornim, ali je dodao da se on i gradska vlast neće tući na ulicama, nego da će se odluke o pristupnoj cesti do Galićevih zgrada preko privatnog terena provesti kad se osigura asistencija policije, koja je u tri navrata to odbila učiniti. Razlog je, kaže Vrančić, što se provode izvidne radnje prema onima koji su izdali akte o gradnji Galićevih stanova.
Na drugu stranu, kaže Vrančić, Državno odvjetništvo provodi svoje izvide kako bi se vidjelo tko je omogućio uknjižbu zemljišta preko kojeg je prolazio javni put.