Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Šetnica će se dodatno osvijetliti, plaža urediti

Autor: Branko Božić

04.04.2013. 22:00
Šetnica će se dodatno osvijetliti, plaža urediti

Foto: Branko BOŽIĆ



U narednim danima krenut ćemo s postavljanjem dodatnih rasvjetnih tijela uzduž šetnice, a izvršit ćemo i radove na glavnoj plaži u Sabunikama, kaže Glavan


Turističko naselje Sabunike ovih se dana punom parom priprema za početak ovogodišnje turističke sezone. U naselju, koje je sagrađeno na pjeskovitom tlu prije nešto više od 50 godina i gdje se tijekom ljetnih mjeseci odmara više od 80.000 domaćih i stranih turista, već dugi niz godina uspješno djeluje Udruga vlasnika nekretnina TN Sabunike, koju vodi gospodarstvenik Mirko Kobaš.
Projekte provode djelatnici privlačkog općinskog Komunalnog poduzeća “Artić”, vođeni direktorom Borisom Borom Glavanom. Radi se o dužobalnoj šetnici na glavnoj plaži ukupne dužine od 300 metara i širine dva metra.
– U narednim danima krenut ćemo s postavljanjem dodatnih rasvjetnih tijela uzduž šetnice, a izvršit ćemo i radove na glavnoj plaži u Sabunikama, kaže Glavan i dodaje da su pred njima i još neki komunalni zahvati u Privlaci, a koji se moraju realizirati do početka sezone.
– Predstoji nam izgradnja nogostupa uz županijsku prometnicu Nin – Privlaka – Vir i to na potezu od naselja Grbići do Batalaže, u dužini od 400 metara. Na plaži Škrapavac izgradit ćemo igralište, a sve naše plaže uredit ćemo i obogatiti s dodatnim količinama pijeska. Istaknuo bih i to da smo ovih dana asfaltirali glavne ulice u Privlaci i da smo stavili u funkciju sustav odvodnje oborinskih voda. Kao i obično, pred početak svake turističke sezone, očekuje nas košnja trave i sadnja sezonskog cvijeća na više punktova. Cvijeće će nabaviti Turistička zajednica, kaže Glavan.