Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Amateri i cikloturisti upoznat će nezaboravne ličke krajolike

04.04.2017. 22:00
Amateri i cikloturisti upoznat će nezaboravne ličke krajolike


U organizaciji Općine Lovinac i turističke agencije LiTo iz Lovinca, posljednjeg vikenda travnja održat će se prvi Sveti Rok bike tour. Trodnevno biciklističko događanje namijenjeno je svim uzrastima, a zamišljeno je kao vožnja biciklista amatera i cikloturista u prirodnom okruženju nezaboravnih krajolika Općine Lovinac, koja ima 250 kilometara uređenih i označenih biciklističkih staza.
Svojim slikovitim panoramama i prirodnim ljepotama lovinački kraj postaje idealno mjesto za ljubitelje vožnje biciklom (vlastitim ili unajmljenim u rent-a-bike agenciji LiTo) kroz prirodu, a označene staze nude izbor itinerara gdje svatko može pronaći ponešto za sebe.
Povodom bike toura u Domu kulture u Lovincu upriličit će se i promocija mobilne aplikacije biciklističkih staza Općine Lovinac, a tijekom manifestacije i bogat zabavni program. Sudjelovanje na Sveti Rok bike touru je besplatno, a cilj ove manifestacije je promocija Općine Lovinac kao destinacije aktivnog odmora kroz cikloturizam i gastronomsku ponudu ovog kraja.
Prvog dana, u subotu 29. travnja, biciklisti se okupljaju ispred hostela sv. Rok i potom voze rutom Mila voda i Suvajski bunari. U 15 sati predviđa se dolazak na izletište Cvituša, gdje će se prirediti zabavni program uz DJ-a, besplatni spust na ziplinu, vožnja kočijom, nagradna igra, besplatan lovački gulaš i piće za sve sudionike. U večernjim satima održat će se promocija mobilne aplikacije u Domu kulture u Lovincu, nakon čega slijedi zabavni program uz ličku zakusku.
Drugog dana, 30. travnja, predviđena je ruta Velebit – putevima izvora, mlinova i OPG-a. Nakon povratka ispred hostela Sveti Rok predviđen je zabavni program uz tamburaše na otvorenom, ličke pastirske igre uz bogat fond nagrada, te roštilj uz promociju ličkih rakija.
Posljednjeg dana manifestacije, u ponedjeljak 1. svibnja, u planu je ruta Lička polja, koja predviđa uspon na brdo Zir.