Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Igor Karavanić kandidat za gradonačelnika Paga

04.04.2017. 22:00
Igor Karavanić kandidat za gradonačelnika Paga


Gradski odbor HDZ-a Pag jednoglasnom odlukom svih članova podržao je kandidaturu Igora Karavanića za gradonačelnika Grada Paga na predstojećim lokalnim izborima.
– Igor Karavanić dugogodišnji je član stranke, kandidat HDZ-a na prvim višestranačkim izborima, predsjednik stranke iz 1991. godine, a u međuvremenu je obnašao niz važnih političkih i drugih dužnosti na gradskoj i županijskoj razini, hrvatski je branitelj i dugogodišnji istaknuti kulturni djelatnik, kazao je Marino Buljanović, predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Pag.
Pritom je istaknuo uvjerenje kako će građani Paga na svibanjskim lokalnim izborima izabrati novu, bolju i sposobniju vlast, a sadašnju poslati u povijest.
– Iskreno me obradovalo povjerenje koje mi je ukazao Gradski odbor HDZ-a. Ovo je moj svojevrsni povratak na političku pozornicu s novim ozračjem u stranci koji mi pruža prigodu da i svoja politička promišljanja izrazim u punini i na način koji mi se čini primjerenim, kazao je Igor Karavanić.
– Građanima Paga ponudit ćemo jedan ambiciozan program, puno ambiciozniji od onoga što smo dosad imali i koji bi Grad Pag vratio na mjesto koje mu pripada, naglasio je Karavanić.
U višegodišnjem izrazito politički turbulentnom gradu Pagu prije dvije godine održani su izvanredni lokalni izbori. Za gradonačelnika su se natjecala četiri kandidata, u drugom krugu pobijedio je kandidat koalicije PSP-SDP-HSS-DC Željko Maržić. U igri je bilo čak 10 kandidacijskih listi za Gradsko vijeće.
– Gušenja u međustranačkim prepucavanjima, smicalicama i političkim trgovanjima dovela su do još veće neučinkovitosti inertne Gradske uprave. Premda je stanje, nažalost, svih stanovnika Paga takvo, ne želimo da naš grad i dalje tone i zaostaje. Mislim i vjerujem kako naša ljubav prema ovom gradu ipak prerasta sve te probleme, mišljenja je Karavanić.
– Jedino rješenje je da skupimo glave i sve ono što je vrijedno, bez obzira na ideološka razmišljanja i otvorimo prostor sposobnim, mladim i neopterećenim ljudima. Ovaj renesansni grad zaslužuje još jednu renesansu, zaključio je Igor Karavanić.