Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Sabljar Dračevac: Zaposliti mlade povezujući ruralni razvoj i turizam

04.04.2017. 22:00
Sabljar Dračevac: Zaposliti mlade povezujući ruralni razvoj i turizam


Zadarski SDP jučer je potpisao koalicijski sporazum s partnerima za lokalne izbore: HNS-om i DSU-om, a još uvijek traju i pregovori s HSS-om. Sporazum su u ime SDP-a potpisali Renata Sabljar Dračevac, kandidatkinja za županicu, a u ime HNS-a Milan Stojanov, kandidat za dožupana, te predsjednik DSU-a Robert Pelicarić. Potpisivanju sporazuma nazočila je i predsjednica Gradskog odbora SDP-a, Sabina Glasovac, te predsjednik GO HNS-a Kristijan Kovačević, kao i brojni članovi ovih stranaka.
Nakon potpisivanja sporazuma, SDP je kao nositelj koalicije iznio osnove izbornog programa na kojemu će temeljiti predizbornu kampanju.
– Sklopljen je koalicijski sporazum između političkih stranaka: SDP, HNS i DSU sa zajedničkim ciljevima koji se odnose na zapošljavanje mladih, brendiranje Zadarske županije kao cjelogodišnje turističke destinacije i osiguravanje školskog obroka za svako dijete – najavili su SDP-ovci, a pobliže je o ciljevima koalicije govorila predsjednica Županijske organizacije SDP-a, Renata Sabljar Dračevac.
– Dogovorili smo se da ćemo na izbore izići nas tri stranke, ali smo, naravno, otvoreni i za druge političke stranke sličnog svjetonazora i programskih principa. Svi znamo da u našoj županiji imamo najveći problem sa zapošljavanjem mladih, ali isto tako i da imamo velik prostor u kojem se ti mladi mogu zaposliti. Trebamo povezati ruralni razvoj i turizam, ali isto tako smatramo kako se startupovima, odnosno pokretanjem novih poslova koji imaju veliku dodatnu vrijednost, može zadržati mnogo mladih ljudi. Naravno tu su i sredstva koja se mogu povući iz EU fondova, ali jednim dijelom imamo prostora i u županijskom proračunu. Nadamo se da će ova koalicija okupiti još drugih stranaka, a u kampanju krećemo s imenovanjem sva tri kandidata za lokalnu vlast – kazala je Sabljar Dračevac.
Nakon potpisivanja koalicijskog sporazuma uslijedilo je predstavljanje svakog kandidata pojedinačno.
– Renata Sabljar Dračevac je predsjednica Županijske organizacije u dva mandata, potpredsjednica je Županijske skupštine, obnašala je dužnost potpredsjednice Glavnog odbora SDP-a Hrvatske. Po obrazovanju je doktorica medicine, specijalistica psihijatrije i voditeljica Dnevne bolnice Psihijatrijske bolnice Ugljan. Nino Mrčela je dugogodišnji aktivist Foruma mladih. Obnašao je dužnost tajnika Županijske organizacije SDP-a Zadarske županije. Po zanimanju je magistar ekonomije s višegodišnjim radnim iskustvom. Milan Stojanov je predsjednik Županijskog odbora Zadarske Županije. Bio je vijećnik Općinskog vijeća u Pakoštanima. Predsjednik je Mjesnog odbora Drage te član Središnjeg odbora HNS-a RH. Umirovljen je nakon ranjavanja u Domovinskom ratu. Po zanimanju je elektrotehničar. Robert Pelicarić, potpredsjednik stranke DSU, doktor je veterinarske medicine, vjećnik Županijske skupštine Zadarske županije – navedeno je prilikom prezentacije kandidata.