Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

SDP, Pametno i HSS idu zajedno

04.04.2017. 22:00
SDP, Pametno i HSS idu zajedno


Gradski odbor SDP-a Zadar prihvatio je sinoć prijedlog zajedničkog izlaska na izbore SDP-a, HSS-a i stranke Pametno, te ovlastio pregovarački tim da nastavi i zaključi pregovore s HNS-om i DSU-om.
Gradski odbor je potvrdio da smo otvoreni za suradnju sa svima kojima je stalo do promjene u Zadru. Vjerujemo da će nam se pridružiti HNS i DSU kao naši dugogodišnji partneri. Spremni smo preuzeti odgovornost za Zadar i zajedno raditi za dobrobit ljudi našega grada – priopćio je sinoć Gradski odbor zadarskog SDP-a koji je usvojio i nacrt programa koji će uskoro uskladiti s koalicijskim partnerima i predstaviti javnosti.
Zadarski list doznaje da je u dosadašnjim pregovorima s gradskim HNS-om, SDP narodnjacima ponudio i mjesto dogradonačelnika, ali su u HNS-u skloniji varijanti da na listi za Gradsko vijeće dobiju još jedno više pozicionirano mjesto kako bi pojačali izglede za dva vijećnička mandata.
Zanimljivost ovog koalicijskog saveza je i stranka Pametno koja je u dogovoru sa SDP-om dobila visoko šesto ili sedmo mjesto, a uz to čak i ponudu za dogradonačelnika. Nije poznato je li to mjesto dogradonačelnika ponuđeno dr. Damiru Mišlovu, poznatom zadarskom liječniku koji se i na zadnjim parlamentarnim izborima našao na listi stranke Pametno.
Ukoliko pregovori završe uspješno, moglo bi dakle biti vrlo izgledno da SDP-ova Sabina Glasovac u utrku za gradonačelnicu Zadra krene s dva dogradonačelnička kandidata – jednim iz HNS-a, a drugim iz stranke Pametno.