Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Zebić: Ovakvim pristupom nećemo nikoga pobijediti

Autor: Drago Bajković

04.05.2009. 22:00
Zebić: Ovakvim pristupom nećemo nikoga pobijediti

Foto: Filip BRALA



Jednostavno ne vidim način kako s ovakvim pristupom stići do troboda u gostima. Sramotno je da smo jedina momčad koja to nije ostvarila u dosadašnjem dijelu prvenstva. Zaprešićani će zasigurno biti puno više motivirani od Osječana kada budemo igrali s njima u gostima, kazao je Zebić


Zadrani su pali bez ispaljenog metka u Gradskom vrtu. Jedna jedina prigoda koju su stvorili tijekom devedeset minuta igre dovoljno svjedoči o nemoći Zebićeve momčadi prošle nedjelje u Osijeku. To još više čudi kada se zna da domaćini nisu imali previše veliki motiv u toj utakmici s obzirom na stanje na ljestvici u kojem ne mogu previše ni naprijed ni natrag, a da je Zadar s druge strane na pretposljednjem mjestu i prvoligaški život mu je još uvijek itekako ugrožen. Prvoligaš sa Stanova je ovim porazom u Gradskom vrtu dodatno zakomplicirao svoju situaciju i sljedeće nedjelje će protiv vinkovačke Cibalije igrati praktički kvalifikacijsku utakmicu za ostanak u Prvoj HNL. Trener Zadra Dalibor Zebić bio je poprilično ljut na svoje igrače nakon utakmice,a ništa drugačijeg raspoloženja nije bio niti jučer.
– Naravno da se u mojoj izjavi nakon utakmice osjećala ljutnja i razočaranje, a ništa drugačije se ne osjećam niti danas. Igrati tako mlako i bez prevelike želje za mene jednostavno je katastrofa. Ovaj poraz me doslovno “ubio” – kazivao je jučer ujutro Zebić.
Nemotivirani domaćin
– Nasuprot nama bio je domaćin koji nije imao velikog motiva. To se vidjelo od prve minute, igrali su mlako i bez neke velike želje da nas “dotuku”. U toj situaciji očekivao sam od svojih igrača da daju sve od sebe na terenu. Međutim, nije bilo nikakve agresivnosti s naše strane. Dovoljno o tome svjedoči samo jedna stvorena prilika i to na samom početku utakmice.
Zebić ne traži alibi u tome da u Gradskom vrtu nisu nastupili Surać, Šaranović i Ljubičić.
– Očekivao sam od igrača koji su zamijenili ovaj trojac da pruže na terenu maksimum svojih mogućnosti, kao uostalom i od cijele momčadi. Uostalom ne radi se tu o igračima koji nemaju nikakvog iskustva, nisu nikako “mutavi”. Osijek je na terenu imao desetak igrača s 21-22 godine, s tek nekoliko iskusnijih prvotimaca. Znači da nikako ne možemo tražiti alibi u tome da nisu nastupili Surać, Ljubičić i Šaranović.
Osvrnuo se Zadrov strateg na probleme koji su bili prisutni u igri njegove momčadi.
– Svrha i cilj naše igre bila je da se što bolje i uspješnije transformiramo iz dobre obrane u opasan napad. Međutim, to je išlo toliko sporo da su svi naši napadi završavali na centru, ili u najboljem slučaju na 30-40 metara od vrata suparnika. Činjenica je da nemamo “fajtere” u momčadi i da je to jedan od razloga što smo poraženi u Gradskom vrtu kao i na mnogim gostovanjima do sada.
Kvalifikacijska sa Cibalijom
Stoji iza svoje izjave da s ovakvim pristupom Zadar neće uspjeti ostvariti niti jednu gostujuću pobjedu u ovoj sezoni.
– Jednostavno ne vidim način kako s ovakvim pristupom stići do troboda u gostima. Sramotno je da smo jedina momčad koja to nije ostvarila u dosadašnjem dijelu prvenstva. Zaprešićani će zasigurno biti puno više motivirani od Osječana kada budemo igrali s njima u gostima. Samo s pravim pristupom možemo do bodova protiv Intera. Vjerovat ću u tu varijantu tek kada se dogodi i ako se dogodi.
O tome kako će pojedinci igrati u sljedeće četiri utakmice ovisit će tko će na kraju sezone ostati, a kome će biti pokazana izlazna vrata sa Stanova.
– Obavili smo sastanke s igračima i očekujem od njih da potpuno promijene svoj pristup u sljedećim utakmicama. I ne samo to, nego će se itekako pratiti što i kako se radi na treninzima i samo oni koji će ići s maksimalnim angažmanom i na treninzima dobit će prigodu igrati u ove preostale četiri utakmice. Naravno da će o tome ovisiti kojim igračima ćemo se zahvaliti na kraju sezone, a koji će dobiti prigodu nositi dres Zadra i dalje. Jednostavno ne razumijem neke stvari, ako igraču i nije važno kako će proći njegov klub, kako mu može biti nevažno njegov osobni učinak. Tko će uopće na kraju sezone htjeti igrača koji nije pokazao ništa? A takvoga više neće htjeti niti Zadar.
Protiv Cibalije Zadar nema nikakvog izbora osim pobjede.
– Kao prvo želim naglasiti da smo trenutačno u relativno dobroj poziciji s četiri boda prednosti pred Croatijom samo zbog toga što oni igraju katastrofalno, a ne zato što smo mi to nečim posebnim zaslužili. Slično je i s Interom koji nema konstantu i igra vrlo promjenjivo pa nije stvorio opipljivu prednost pred nama. Nemojmo se zavaravati da Vinkovčani neće imati motiva protiv nas, uostalom najlakše je igrati kada nemaš opterećenje na svojim plećima. Cibalia ima veliku bodovnu prednost pred nama, ali će se u Stanove doći nadigravati iako im se ukaže prigoda uzeti bodove. Mi smo specifična momčad koja igra dobro samo kada nam gori pod petama. Ništa osim pobjede nam ne igra protiv Vinkovčana jer bi u slučaju bilo kakvog drugog ishoda bili u vrlo lošoj situaciji. Vjerujem da se to ipak neće dogoditi, a ja kao trener zajedno sa svojim suradnicima napravit ću sve tijekom ovoga tjedna da spriječim bilo kakvu mogućnost takvog razvoja događaja – kazao je na kraju razgovora Zebić.


 MALE ŠANSE HAJDUKA




Dalibor Zebić je prokomentirao ishod dvoboja na Poljudu gdje je Varteks golom Smrekara pobijedio “bile” i smanjio im šanse za osvajanje titule na minimum.
– Mislim da nitko nije vjerovao kako Varteks može izvesti čudo na Poljudu. Međutim, pokazalo se da rasterećena momčad može napraviti puno u toj situaciji. Varaždinci su igrali za sebe i sasvim zasluženo su osvojili tri boda protiv Hajduka. Smatram da Splićani u ovoj situaciji mogu teško do titule, točnije teško mogu doći u situaciju da u posljednjem dvoboju s Dinamom odlučuju o tituli. Dinamo ima preiskusnu momčad i teško će se do kraja poskliznuti na nekoj prepreci. Ipak, nada posljednja umire .- kazao je Zebić.