Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Kruna na kraju

Autor: Viktor Bogut

04.05.2010. 22:00
Kruna na kraju

Foto: Filip BRALA



Za međunarodnu scenu nedostaje nam još jedan kvalitetan igrač. Po mogućnosti mlađi koji će imati snage da nam pruži dodatnu energiju za europske nastupe – kaže Bogdanović
Kuglač Zadra Branislav Bogdanović na kraju sezone postao je i pojedinačni prvak Hrvatske. Nakon osvojenog Kupa i prvenstva sa Zadrom stigla je i pojedinačna titula koja je na najbolji mogući način “zatvorila” sezonu Osječanina koji je odradio svoju drugu sezonu u dresu Zadra.
– Ovo je svojevrsna kruna na kraju sezone – ističe Bogdanović, koji se u posljednjih mjesec dana nabrao trofeja.
– Osvojili smo Kup Hrvatske, prvenstvo Hrvatske, a ja sam pojedinačno postao prvak Dalmacije i Hrvatske. Zaista veliko zadovoljstvo mi predstavljaju svi ti trofeji.
Pet za zlato
Završnica prvenstva Hrvatske održala se u Slavonskom Brodu. U finalu je Bogdanović slavio protiv Pušića (3:1), a za titulu bilo mu je potrebno pet pobjeda.
– Igralo se na ispadanje, a moram priznati da me je i ždrijeb pomazio, no svejedno je bilo jako teško. Svih pet mečeva bilo je neizvjesno, a najteže je bilo u polufinalu protiv Poleta iz Novske gdje sam morao pružiti zaista vrhunsku utakmicu. Na kraju krajeva, tad sam i srušio rekord kuglane.
Tjedan dana ranije zajedno sa siugračima proslavili ste i novu titulu prvaka Hrvatske. Šestu uzastopnu za Zadar. Očekivano?
– Rekao bih da je bilo očekivano, jer smo zaista najkvalitetnija momčad u Hrvatskoj. A već nekoliko kola prije kraja bili smo sigurni da nećemo ispustiti titulu.
Tada su se dogodili i neki porazi?
– Istina. Bili smo nešto opušteniji, ali smo znali da nam u posljednjem kolu u goste dolazi sastav Trilja, koji je najlošija momčad lige koja je već odavno izgubila svaku šansu da ostane u ligi. Porazi nikada nisu ugodni, ali objektivno i nisu nam previše naškodili.
Posljednja utakmica donijela je i dva rekorda, koja su bila dobar uvod u slavlje?
– Svakako. Pojedinačni rekord Luke Ukalovića i momčadski rekord kuglane sigurno te dostojanstvena proslava vrijedna prvaka bio je odličan način da se proslaviti titula.
Iduća sezona
Šteta što nije bilo boljih rezultata na međunarodnoj sceni.
– Tu smo malo tanki. Valjda se malo uspavamo u domaćem prvenstvu pa se ne uspijemo razbuditi u međunarodnim nastupima. A Europska liga i Svjetski Kup i hrvatsko prvenstvo su nebo i zemlja. Razlika je zaista velika i ovo što prikazujemo u domaćem prvenstvu nije dovoljno za Europu.
Što nedostaje?
– Mislim da nam nedostaje još jedan kvalitetan igrač. Po mogućnosti mlađi koji će imati snage da nam da dodatnu energiju za europske nastupe. Nedostaje nam energija, jači hici i nadam se da će mo već u prijelaznom roku naći takvog igrača i već na početku iduće sezone kada je na rasporedu natjecanje Svjetskog Kupa biti pravi i osvojiti barem jednu od medalja.
To znači da ste i iduću sezonu član Zadra?
– Sigurno. Ja ostajem i to sam već odavno dogovorio. Iako je, doduše, bilo nekih priča pa i malih podmetanja, dogovor je odavno pao i Uprava Zadra i ja smo znali da ćemo i dalje surađivati. Možda i duže od jedne sezone. Dok god se budemo uspijevali dogovoriti ja sam član Zadra. Unatoč dugom putu između Osijeka i Zadra i velikom broju sati provedenom u automobilu.
Nažalost, Primož Pintarič najavio je da bi nakon šest sezona mogao napustiti Zadar?
– On nije dao konačnu odluku i svi se mi nadamo da bi se to moglo promijeniti. Šteta da bilo koji igrač napusti momčad, a pogotovo on koji je jedan motor, svojevrsni pokretač momčadi. No njegovi razlozi nisu sportski. On radi kao profesor u školi, ima troje male djece i jednostavno nije lako izdržati takav tempo putovanja i igranja. Osobno bih volio da se i dalje družimo u dresu Zadra.