Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Zadranke im očitale lekciju

Autor: Andrija Prović

04.05.2010. 22:00
Zadranke im očitale lekciju

Foto: Sebastian GOVORČIN



U Jazinama je odigrana prijateljska utakmica između ženskih košarkaških ekipa Sveučilišta u Zadru i litavskog Tehnološkog Sveučilišta iz Kanausa. Centar za tjelovježbu Sveučilišta u Zadru bio je organizator cjelodnevnog druženja koje je započelo jutarnjim prijemom u Rektoratu, dok je revijalni susret ekipama poslužio kao dobra provjera forme uoči predstojećih natjecanja. Za razliku od gošći koje igraju nacionalnu sveučilišnu ligu, njihovim zadarskim kolegicama svaki je novi dvoboj ujedno i prigoda za uigravanje. Budući da nemaju svoje prvenstvo, uvjerljivo izdanje i pobjeda 66:54 bit će im vjetar u leđa uoči skorašnjeg nastupa na međunarodnom turniru u Pečuhu (13. – 16. svibnja).
Okosnicu domaćeg sastava činile su igračice Zadra Karmen Jeričević, Lara Majstorović, Sanja Rogošić i Antonija Erslan čije je prvoligaško iskustvo uvelike odredilo tijek dvoboja, odnosno konačan ishod. Simpatične gošće pružile su značajniji otpor tijekom trećeg perioda, no Jeričević i društvo šest minuta prije kraja odlaze na plus 20 (58:38). Dovoljna zaliha osigurala im je mirniju završnicu u kojoj je s nekoliko atraktivnih poteza nagrađena malobrojna publika u Jazinama.
– Nisam očekivala da ćemo bez većih problema ostvariti pobjedu. Zadovoljna sam nastupom i prikazanom igrom moje ekipe te se nadam da ćemo jednako uspješne biti i na turniru u Mađarskoj. Nadam se i da ćemo za tu priliku biti pojačane još jednom našom studenticom, Inom Marin – kaže Gordana Ivković, trenerica ekipe zadarskog Sveučilišta.
 


SVEUČILIŠTE U ZADRU – TEHNOLOŠKO SVEUČILIŠTE KAUNAS 66:54


(19:12, 19:10, 10:14, 18:18)
SVEUČILIŠTE U ZADRU: Perica, Krstić, Majstorović, Čikić, Jeričević, Mrkić, Erslan, Sertić, Rogošić, Čavar, Duka. Trenerica: Gordana Ivković.
TEHNOLOŠKO SVEUČILIŠTE KAUNAS: Mankute, Krasnickaite, Dapkunaite, Jokubauskaite, Džiugelyte, Urbonavičiute, Petrauskaite, Sulskyte, Paulauskayte, Skruodyte. Trener: J. Kurševičius.