Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Biciklirali rekreativci, školarci, umirovljenici…

04.05.2011. 22:00
Biciklirali rekreativci,  školarci, umirovljenici…


Velika proljetna biciklijada “Jedan auto  manje” u okviru Ekodana  Prirodoslovno-grafičke  škole jučer je na ceste izvukla brojne bicikliste, što  profesionalce, što rekreativce, školarce i umirovljenike. Na startu, kod Ekonomsko-birotehničke škole  okupilo se njih više od 300,  najviše do sada, i uputilo na  ugodnu vožnju oko grada,  dugu 12 kilometara. Uz more do Lipotice i Jazina pa  krug oko Poluotoka kroz  Fošu preko Ravnica do cilja  – ispred škole u Perivoju  Vladimira Nazora.
Brojni bicikli su tamo  obavili “servis” kod Ivana  Ražova iz Bike shopa Calimero, koji je kontrolirao i  natjecateljske igre na biciklima.
Uz bend Prirodoslovno –  grafičke škole Single Ladies  i break dance u izvedbi  Floor Shakersa, sudionici  biciklijade su se zabavljali,  cijelo vrijeme čekajući u nadi da će osvojiti novi bicikl,  prvu nagradu na lutriji.
Edo Končurat iz Organizacijskog odbora Eko danas prisjetio se prve proljetne biciklijade.
– Ovo je deveta po redu  biciklijada i broj sudionika  je neusporedivo veći. Pozitivno je što dolaze mlađe  generacije i rado sudjeluju,  a imamo i biciklista koji su  iz godine u godinu s nama.  Neki su ovdje zbog zabave,  neki samo povremeno voze  bicikl, a nekima je to prijevozno sredstvo. Nadam se  da ipak svi shvaćaju našu  ekološku poruku, a da bi  ona bila snažnija, bilo dobro da se u sve ovo više  uključe gradske strukture,  rekao je Končurat.
Ipak, moto biciklijade je  “Grad pripada i nama”,  čime se biciklistima želi dati  više prostora u prometu i  stvoriti kultura bicikliranja.
Biciklijada se održala uz  pomoć sponzora – Grada  Zadra, Zadarske županije,  Čistoće, Bike shopa Calimero i Sv. Rok d.o.o.