Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Mladenačke pjesme i snovi

04.05.2011. 22:00
Mladenačke  pjesme i snovi


Nije čudno da se u rapsodiji dogodi romantika, što je bio slučaj i na ovoj Zelenoj, kad je jedan mladić recitirao pjesmu svoje djevojke. Iz takvog umjetničkog raspoloženja i ugodnog društva nekima se teško vratiti u stvarnost, kad znaju da ih sutra opet čeka – škola


U off programu  Eko dana Prirodoslovno-grafičke škole “Green nights”, u  konobi “Na po ure” je “otpjevana” Zelena rapsodija. To je  već tradicionalna poetsko-glazbena večer tijekom  koje se u ležernoj atmosferi  izražava kreativnost učenika,  bilo u autorskom, interpretacijskom ili kritičkom smislu.
Bilo je tu lirskih i kraćih  proznih uradaka, dramskih  monologa, pjevanja i sviranja u  izvedbi desetak učenika Prirodoslovno-grafičke škole, koje su između ostalih došli poslušati i neki njihovi profesori.
Sudjelovali su Duje Miliša,  Ivana Blažević, Ivan Deković,  Iva Juričić, Valentina Ivić, svi iz  2.d. Kako kaže njihov  knjižničar Ivica Antić, u tom  razredu se koncentrirala svestrana kreativna energija. Također, od učenika su sudjelovali Barbara Bilić, Ive  Pešušić i Anamarija Filipović.  Svoje pjesme je s učenicima  podijelila i Iva Pejković, a čitale su se i Antićeve pjesme.
– U toj tradicionalnoj pjesničko-glazbenoj ‘minijaturi’ literarne i glazbene kvalitete  ovih mladih zanesenjaka realizirale su se na simpatičan i  poticajan način, kazao je Antić.
Nije čudno da se u rapsodiji  dogodi romantika, što je bio  slučaj i na ovoj Zelenoj, kad je  jedan mladić recitirao pjesmu  svoje djevojke. Iz takvog umjetničkog raspoloženja i ugodnog društva nekima se teško  vratiti u stvarnost, kad znaju da  ih sutra opet čeka – škola.