Analizom kadra utvrđeno je da su, između ostalih, konobar, pomoćni kuhar i slastičar zanimanja koja nedostaju. Čestitamo svima i nadamo se da će ovo doprinijeti vašem zapošljavanju. Dok se većina vas ne zaposli, ovaj projekt nećemo smatrati uspješnim, rekao je Željko Marić, pročelnik zadarskog Zavoda za zapošljavanje
Na terasi hotela Adriana Falkensteiner na Boriku jučer su svečano dodijeljene diplome pomoćnim kuharima, konobarima i slastičarima, koji su upravo završili svoje obrazovanje u organizaciji zadarskog Zavoda za zapošljavanje i Suvremenog učilišta u Splitu.
Analizom kadra utvrđeno je da su, između ostalih, to zanimanja koja nedostaju, a novih 20 pomoćnih kuhara, 12 slastičara i 6 konobara sada ima važnu referencu u životopisu, koja je nekima od njih već omogućila zapošljavanje.
– Čestitamo svima i nadamo se da će ovo doprinijeti vašem zapošljavanju. Dok se većina vas ne zaposli, ovaj projekt nećemo smatrati uspješnim, rekao je Željko Marić, pročelnik zadarskog Zavoda za zapošljavanje.
Milivoj Jerkunica, direktor Suvremenog učilišta u Splitu, izrazio je zadovoljstvo što se diplome dodjeljuju u pravo vrijeme, prije početka sezone.
– Kuharima se nastojalo dati više znanja, da mogu uvijek uskočiti, ako se glavnom kuharu nešto dogodi. Slastičar je zanimanje koje se traži i drago mi je da su se neki ovdje već zaposlili, a od konobara koji su se ovdje obrazovali sam čuo i za ‘bečko posluživanje’. To znači da dižemo razinu usluživanja i idemo korak dalje. Uvijek učite, čitajte, raspitujte se i usavršavajte jer cijeli život se uči, rekao je Jerkunica.
Osim Jerkunice i Marića, novom kadru diplome su uručili njihovi predavači sa splitskog Učilišta. Kroz 15 dana s njima su radili Antun Nišević za obuku pomoćnih kuhara, Igor Goleš za obuku konobara i Cvita Lolić za slastičare.
– Sreća da su došli u Falkensteiner, dobru kuću u kojoj imaju što vidjeti i naučiti – od pripreme povrća, mesa, ribe do čišćenja i pranja posuđa. Drago mi je da sad imamo ljude koji su spremni na svom radnom mjestu pokazati umijeće i dati dio sebe, što je u interesu cijele zajednice, rekao je Nišević.
Ivica Šimičić je završio za pomoćnog kuhara i vjeruje da će mu to puno pomoći pri zapošljavanju.
– Raspitivao sam se na Zavodu postoji li mogućnost prekvalifikacije i ukazala se ova prilika. Nakon pismenog ispita u 15 dana prakse radili smo sve – i u hladnoj i toploj kuhinji, na grillu, prali smo posuđe… sve što se radi u kuhinji restorana. Sad imam bolju priliku naći posao, kazao je Šimičić koji je na kraju dodjele svima poželio uspješnu godinu.
Nakon svečane dodjele i pljeska za svakog kolegu, na domjenku koji je pripremio ovaj novi ugostiteljski kadar, demonstrirali su što su naučili. S kuharsko-slastičarskim domjenkom bili su zadovoljni njihovi mentori, oni sami, a nadaju se da će to uskoro demonstrirati i novim poslodavcima.
najnovije
najčitanije
Style
Bujan zeleni kutak
Pronašli smo idealne biljke za uzgoj na zasjenjenom balkonu
Feelgood
Drevni korijeni
U većini zemalja jaja se smatraju simbolom Uskrsa. Evo i zašto
Nogomet
Afera
Menadžer ženske momčadi Leicestera dobio otkaz nakon veze s igračicom
Košarka
Košarka
VIDEO Beogradska arena pljeskom dočekala Tonija Kukoča. Na utakmici bio i Dino Rađa
Novosti
U rimskom zatvoru
Papa oprao noge zatvorenicama
Scena
DAO PODRŠKU BABY LASAGNI
URNEBESNI VIDEO ZADARSKE LEGENDE Pogledajte kako Grdović pleše na Rim Tim Tagi Dim!
Plodovi zemlje i mora
NAJULOV 2024.
IMPRESIVAN ULOV DOMAGOJA BAŠIĆA: ‘Samo što san spustija skosavicu u more, bum…’
Zadar
ĐIR PO KVARTU
ĐIR PO KVARTU (6) Kanalizacija na Ploči trebala bi biti prioritet: ‘To je sramota. Nervira me kad…’
Crna Kronika
KRAĐE
U Ričinima lopov iz kuće ukrao novac i ručni sat, krađa zabilježena i u Arbanasima…
Zadar
predizborni program