Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Bivšeg direktora KK Zadra “prijateljica” prijavila za silovanje

04.05.2012. 22:00
Bivšeg direktora KK Zadra “prijateljica” prijavila za silovanje


Sudac Klišmanić odredio je Košti pritvor u trajanju od 15 dana zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke. Odvjetnik Korljan u petak nam je samo kratko potvrdio tu informaciju i dodao kako “duboko vjeruje da će se tijekom istrage pokazati da Jure Košta nije počinio djelo za koje se tereti”


Poznati Zadranin Jure Košta (66), bivši dugogodišnji direktor Košarkaškog kluba Zadar uhićen je u četvrtak navečer, a nakon okončanog kriminalističkog istraživanja koje su obavili zadarski inspektori, on je u petak uz kaznenu prijavu, kojom se tereti za silovanje, priveden u zadarski Županijski sud.
Kako smo saznali, Košta je dežurnom zamjeniku županijskog državnog odvjetnika Slobodanu Denoni, ispričao svoju verziju priče u nazočnosti odvjetnika Andreja Korljana, a onda je priveden sucu istrage Antunu Klišmaniću.
Sudac Klišmanić odredio mu je pritvor u trajanju od 15 dana zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke. Odvjetnik Korljan u petak nam je samo kratko potvrdio tu informaciju i dodao kako “duboko vjeruje da će se tijekom istrage pokazati da njegov branjenik nije počinio djelo za koje se tereti”.
A, prema onome što se u petak moglo saznati o ovoj informaciji, koja je u Zadru odjeknula poput “bombe”, cijela se “priča” dogodila 1. svibnja. Riječ je navodno o Koštinoj 59-godišnjoj intimnoj prijateljici s kojom je on, kako smo saznali, u duljoj vezi i koja ga je u četvrtak prijavila zadarskoj policiji pod teškom optužbom da ju je silovao.
Jure Košta u Zadru je dobro poznat i slovi kao ugledni građanin, do sada, bez mrlje na svom životopisu i karijeri. On je bivši košarkaš Zadra koji je igrao za prvu momčad prije odlaska na studij u Zagreb, sredinom 60-ih godina. Košarkašku je karijeru i prekinuo zbog studija te se nakon diplome vratio u Zadar i zaposlio u Sojari gdje je radio kao inženjer.
No, i dalje je živio za košarku te je u prvoj polovici 90-ih godina postao direktor Kluba, kojeg je kažu upućeni, vrlo uspješno vodio i u ratnim godinama. Nakon više od deset godina vođenja Kluba degradiran je u pomoćnika direktora, no s pozamašnim menadžerskim ugovorom. Upravo zbog neisplaćivanja plaća, odnosno nepoštivanja tog ugovora, lani je tužio Klub i blokirao račun.