Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Zadar dobio udobnije, ekološki prihvatljivije i štedljivije autobuse

04.05.2017. 22:00
Zadar dobio udobnije, ekološki prihvatljivije i štedljivije autobuse


Pet potpuno novih autobusa Liburnije vozači su jutros uparkirali u blizini mosta i gradskih vrata kako bi ih predstavili javnosti kao veliku investiciju ove gradske firme.
– Iznimno mi je zadovoljstvo predstaviti vam pet novih autobusa zadnje generacije Mercedes Benz Citaro. Radi se o autobusima za prijevoz putnika koji su udobniji, ekološki prihvatljiviji i štedljiviji od prethodnih. Ovom nabavom starost voznog parka u gradskom prometu sveli smo na pet i pol godina i nadamo se da smo time dali mali doprinos ovom gradu, koji kao najbolja turistička destinacija ovako nešto i zaslužuje, kazao je direktor Liburnije Edvin Šimunov.
O samim autobusima i njihovim karakteristikama govorio je Marko Vasić, voditelj prodaje Mercedesa.
– Isporučeni autobusi su opremljeni najnovijom tehnologijom i Euro 6 motorima snage 220 kilovata ili 300 konja. Za razliku od prethodnika, motora Euro 5, ušteda goriva kod ovih modela je osam posto. Intervali održavanja povećani su na 60.000 kilometara, što pridonosi smanjenju troškova kroz ukupan tijek eksploatacije. Drago nam je da je Grad Zadar nastavio suradnju s nama već treću generaciju vozila, s obzirom da u svom voznom parku već ima Citaro prve i druge generacije. Nadamo se da će građani grada Zadra i turisti uživati u vožnji ovim autobusima, kazao je Vasić.
Na novinarski upit Šimunov je kazao kako je investicija vrijedna 9,3 milijuna kuna bez PDV-a.
– Gradski prijevoz sam po sebi nije profitabilan. Mi smo tu za potrebu i radost naših sugrađana i onih kojima gradski prijevoz treba. Naša je misija povećati kvalitetu i udobnost naših putnika i da se oni koji su upućeni na gradski prijevoz ugodno osjećaju.