Srijeda, 1. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Ella Matešić pobjednica 18. Benjafesta

Autor: Irena Jurjević

04.06.2009. 22:00
Ella Matešić pobjednica 18. Benjafesta

Foto: Filip BRALA



Ella Matešić ovogodišnja je pobjednica osamnaestog po redu Benjafesta održanog u srijedu navečer u u Hrvatskoj kazališnoj kući Zadar. Ella je upečatljivom izvedbom poznatog hita Whitney Houston “I will allways love you” oduševila mnogobrojnu publiku, ali i zasluženo pridobila glasove žirija. Ella je, kaže, pjevati naučila sama, a kako inače ide u glazbenu školu gdje svira klavir tamo prima dodatne lekcije. Na usporedbu s hrvatskom inačicom Alicie Keys odgovara samo sa smiješkom, a pobjedu je, kaže, možda malčice očekivala:
– Treme nije bilo. Na Benjafestu sam već pjevala u petom razredu s još dvije cure i tada smo osvojile drugo mjesto. I tada je bilo super, no sada sam željela nastupili sama, rekla je Ella, inače učenica osmog razreda kojoj je ova nagrada došla kao lijepa uspomena pri oproštaju od osnovne škole.
– Pitam se gdje je ta mala bila dosad i zašto je nismo više vidjeli. Pjesma je izvanredna, prokomentirao je ravnatelj Marko Marin ovogodišnju pobjednicu, dodajući kako je svako dijete koje je nastupilo u srijedu navečer zaslužilo pljesak i pohvalu:
– Nastupiti pred 500 djece i roditelja nije baš mala stvar, zaključio je.
Drugo mjesto pripalo je Lovri Pavinu, Mateju Radoviću i Borni Peharu za izvedbu “Morske vile” od Daleke obale, dok je kipić za treće mjesto otišao u ruke Eni Katarini Herceg za pjesmu “Volim biti zaljubljena”.
Na ovogodišnjem dječjem festivau OŠ Šimuna Kožičića Benje izvedeno je trinaest skladbi koje su izveli učenici te škole. Na repertoaru se moglo naći za svakoga po nešto, od obrada klapskih uspješnica, stranih hitova pa do dječjih pjesama i tema koje preokupiraju upravo male učeničke glave.
Program je hrabro otvorila Gabriela Vučetić s dilemom “Kompjuter ili prijateljice”, nakon čega je uslijedio nastup Laure Buškulić i obrada Severininih “Prijateljica”. Iva Lukić odlučila se za Tošu Proeskog i “The hardest thing”, dok je Ivana Rambrot zapjevala na talijanskom jeziku. “Veži me za sebe” pjevao je Mislav Goja, a na pozornici u HKK Zadar tijekom večeri izmjenjivali su se još i Iris Vlakić, Katarina Vulić, Marija Zubčić, Katarina Gašparović i Dora Valčić.
Program su upotpunile i školske plesne skupine sa svojim programima, a nastup je imao i veliki školski zbor. Publiku je, također, u stanci do proglašenja zabavljao i zadarski pjevač Ernesto Masnov.


 MARIN: TRADICIJA KOJA IDE DALJE


Benjafest je jedan od prvih u nizu projekata naše škole i mi samo nastavljamo tradiciju svih dosadašnjih festivala. Ovo je osamanesti po redu festival, uskoro ćemo slaviti i dvadeseti. To je projekt koji je prepoznatljiv, ne samo u našoj školi, već u cijelom gradu i županiji, te koristim priliku da se zahvalim svim učiteljima koji su uložili puno truda da se mi zabavimo, gostu Ernestu i Gradu Zadru.
Osim Benjafesta tu su projekti Dite zadarsko i Dani otvorenih vrata. Imamo i odlične rezultate i na državnim natjecanjima na kojima nastupamo s čak petnaest predmeta, tako da sam stvarno sretan i oduševljen. To je zajednički rad djece, nas i učitelja.