Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Prijatelji iz Dombovara u posjetu Viranima

04.06.2012. 22:00
Prijatelji iz Dombovara u posjetu Viranima


Protekle subote u uzvratnom prijateljskom posjetu općini Vir i virskom nogometnom klubu Mornar, boravilo je izaslanstvo mađarskog prijateljskog grada Dombovara, a s njima i veterani tamošnjeg istoimenog nogometnog kluba. U ime poslovno odsutnog virskog načelnika Kristijana Kapovića goste su u općinskoj vijećnici primili predsjednik Općinskog vijeća Mate Radović, donačelnik Tomislav Bašić i predsjednik NK Mornar Živko Vučetić. Uime gostiju domaćinima su na prijemu zahvalili član mađarskog parlamenta Patay Vilmos, dogradonačelnik grada Dombovara Kerényi Zsolt i predstavnik hrvatske nacionalne manjine u Dombovaru Gábor Varga-Stadler. Svi su govornici istaknuli dosadašnje dobre odnose i nadu u jačanje suradnje. Prijateljstvo između Vira i Dombovara započelo je prije pet godina i to na sportskom planu, proširilo se na kulturnu suradnju, a danas se može reći da je otpočela i svojevrsna gospodarska suradnja. U tom pogledu domaćini su istaknuli pomoć prijatelja iz Dombovara prilikom organizacije predstavljanja turističke ponude Vira u Budimpešti.
Gosti su kao dar donijeli dvije vrste mađarskoga vina. Dogradonačelnik Dombovara je istaknuo da su Mađari, poput Hrvata, ljubitelji dobrog vina te dodao.
– S obzirom na to da se mađarska vina razlikuju od hrvatskih donijeli smo vam na dar ova vina kako bi se upoznali s mađarskom vinarskom tradicijom – rekao je dogradonačelnik Dombovara Kerényi Zsolt. Po okončanju prijema domaćini i gosti našli su se na zajedničkom ručku u obližnjem restoranu Kotarina.
U okviru posjeta mađarskih prijatelja na pomoćnom igralištu NK Zadar u zadarskim Stanovima, na kojemu inače igraju u zadnje vrijeme svoje utakmice Virani, odigrane su poslijepodne dvije prijateljske utakmice. U prvoj su se sastali seniorski sastavi Mornara i susjednog privlačkog Sabunjara, a u drugoj veterani Mornara i Dombovara.
Po okončanju nogometnih susreta na ljetnoj terasi ugostiteljsko-turističkog objekta Kotarina u centru Vira upriličena je svečana večera za sve sudionike ovog događaja. Pored dobre domaće spize i izvorne virske bijele domaće kapljice za dobar štimung glazbom i poznatim dalmatinskim skladbama pobrinuo se zadarski trio Nandino.


MORNAR – SABUNJAR 0:10


ZADAR – Igralište Stanovi. Gledatelja 70. Sudac: Ivica Šango (Privlaka). Pomoćnici: Zvonimir Čepić (Vir) i Elvis Čulina (Murvica).
VIR: Čulina, L. Olić, Perić, R. Olić, Šarić, Kapović, Bonato, Dragić, Buškulić, Budija, Dumančić. Još su igrali: Begonja, Čepulo, Vučetić i Bašić.
SABUNJAR: Grbić, I. Glavan (1), S. Glavan, D. Mustać, Rogić (2), Rančić, Ledić (1), Fantov (4), Čirjak (2), Vukšević, Buterin. Još su igrali: Jurac i B. Mustać.
 Zasluženo visoka pobjeda terenski nadmoćnijeg Sabunjara. Susret je Privlačanima poslužio kao svojevrsni trening, dok su Virani na ovoj utakmici uvidjeli s čime raspolažu za natjecanje u Županijskoj nogometnoj ligi u kojoj bi trebali igrati iduće sezone.




MORNAR:DOMBOVAR


ZADAR – Igralište Stanovi. Gledatelja 70. Sudac: Ivica Šango (Privlaka). Pomoćnici: Zvonimir Čepić i Ive Budija (oba Vir).
MORNAR: Čulina, Z.Lukić, Erlić, Klanac, Mitrović, Vučetić, T. Buškulić, Rukavina, Z. Jukić (1), Orlić, I. Vulić (1). Još su igrali: Vedrić, Bakarić, Bukvić, Glavan, D.Buškulić, Jovančević, Bašić, Parać, Velagić, Kramarić i Čepić.
DOMBOVAR: Vuics, Kerecsenyi, P.Ivan, N. Nagy, Eri, Varga-Stadler, R.Nagy, Steiger, Fekete, Szabotin, Varga, J.Ivan. Još je igrao: Varga-Stadler.
 Očekivano Virani su lijepim pogocima Jukića i Vulića došli do pobjede protiv ovog puta izuzetno motivirane ekipe iz Mađarske. U domaćim redovima bolju partiju u odnosu na ostale pružili su Živko Vučetić, Veseljko Orlić, Tihomir Buškulić, dok je među gostima najbolji bio Roland Nagy.