Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

U Glavni odbor ušli Sabljar-Dračevac i Turčinov

04.06.2012. 22:00
U Glavni odbor ušli  Sabljar-Dračevac i Turčinov


U središnjici zadarskog SDP-a ne smatraju da se rezultati izbora članova Glavnog odbora mogu jednostavnom refleksijom primijeniti na izbor kandidata na predstojećim lokalnim izborima


Na u nedjelju održanim izborima za tijela stranke, u Glavni odbor SDP-a iz Zadarske županije ušli su predsjednica zadarskog SDP-a Ingrid Antičević Marinović, predsjednica Županijske organizacije Renata Sabljar Dračevac i potpredsjednik zadarskog SDP-a Nikola Turčinov. Antičević Marinović osvojila je 1.138 glasova delegata odnosno 22,27 %, Sabljar Dračevac 885 glasova ili 17,32 %, a Turčinov 615 glasova što iznosi 12,03 %. Za Sabljar Dračevac i Turčinova ovo je prvi ulazak u Glavni odbor.
Antičević Marinović jedina je koja je, u odnosu na sastav dosadašnjeg Glavnog odbora, zadržala poziciju. Naime, Ivo Fabijanić iz paške organizacije nije se na ovim izborima ponovno kandidirao, a Sabina Glasovac, s dobivenih 530 glasova (10,37 %) nije uspjela zadržati mjesto u tijelu u koje je u prošlom sazivu ušla kao zamjena za Kristijana Kapovića.
Među kandidatima koji nisu osvojili mjesto u Glavnom odboru je i prošloizborni kandidat za župana Zadarske županije i potpredsjednik ŽO SDP-a Duško Vidov koji je dobio manje od 5 % glasova delegata, točnije 245 glasova. Ispod “crte” ostali su i Branko Mrčela iz zadarske organizacije s 450 glasova (8,8 %), predsjednik stranke u Pagu Dario Grašo sa 422 glasa (8,26 %), Sutjeska Mišak iz biogradske organizacije s 291 glasom (5,69 %), Jadran Perinić i Atanazija Babović, oboje iz zadarskog SDP-a, sa 159 glasova (3,11 %) odnosno 144 glasa (2,82 %), kao i predsjednik stranke u Sukošanu Marin Keran za kojeg su glasovala 132 delegata (2,58 %) i Damir Berković iz Zadra koji je zabilježio 100 glasova (1,96 %).
Među potpredsjednicima i članovima Predsjedništva nema, podsjetimo, nikog iz Zadarske županije jer se nitko iz ove županije nije ni kandidirao na te funkcije. Na ulazak Renate Sabljar Dračevac u Glavni odbor može se gledati kao na osnaživanje unutarstranačke pozicije koja joj osigurava predah u odnosu na ranije pokušaje smjene od strane Gradske organizacije, tim više što po novom Statutu predsjednike županijskih organizacija može smijeniti samo Predsjedništvo stranke. U središnjici zadarskog SDP-a, međutim, ne smatraju da se rezultati izbora članova Glavnog odbora mogu jednostavnom refleksijom primijeniti na izbor kandidata na predstojećim lokalnim izborima.