Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Zlatni Orlando u znaku briljantnog Bavdeka

04.06.2012. 22:00
Zlatni Orlando u znaku briljantnog Bavdeka


Petra Rudić (2001.) i Leo Bavdek (1999.) jedini su predstavnici Plivačkog kluba Jadera koji su proteklog vikenda nastupili na sedmom izdanju Međunarodnog mitinga Zlatni Orlando, no jaka konkurencija od 150 natjecatelja iz Slovenije, BiH, Kosova, Albanije, Crne Gore i Hrvatske nije ih spriječila da se iz Dubrovnika vrate “teži” za devet novih odličja. Za uspjeh zadarskog tima posebno je zaslužan svestrani kadet Bavdek koji je od devet spomenutih, oko vrata objesio čak osam kolajni.
Konkurirajući u devet disciplina kategorije C (plivači rođeni 1998. i mlađi) Bavdek je zlato osvojio na 200 metara prsno, po srebra se penjao nakon odlično odrađenih nastupa na dionicama 200 m slobodno, 50 m prsno i 100 m prsno, dok je impresivnu kolekciju upotpunio trećim vremenima na 200 mješovito, 400 slobodno, 100 slobodno i 400 m mješovito. Razloga za slavlje na 200 m slobodno imala je i brončana Petra Rudić koja je osvajanjem trećeg mjesta u svojoj kategoriji (C – plivačice rođene 2000. i mlađe) također ispunila očekivanja trenera Vitomira Burčula i Marijana Čuline.
– Naši plivači su još uvijek u punom treningu i pripremama za Prvenstvo Hrvatske koje će se održati u srpnju, a ovo natjecanje u 50-metarskom bazenu iskoristili su kao odličan situacijski trening za državnu smotru. Već sljedeći vikend očekuje ih Regionalno prvenstvo Hrvatske – Regije 1 na kojem očekujemo još bolje rezultate – kazao je zadovoljni Čulina.
U Dubrovniku se pored 23 kluba iz šest država predstavila i juniorska reprezentacija Hrvatske predvođena europskim juniorskim prvakom i svjetskim juniorskim doprvakom Mihaelom Vukićem. Nastavi li Bavdek istim ritmom i u nastavku sezone, odnosno sljedeće, za pretpostaviti je da će se i njegovo ime naći na popisu odabranih za nacionalnu selekciju.