Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Dobrodošlica Hrvatskoj u EU

Autor: Branko Božić

04.06.2013. 22:00
Dobrodošlica Hrvatskoj u EU


Zadarska umjetnička organizacija Jadertina na čelu s predsjednikom Konstantinom Kostovim u sljedećih nekoliko tjedana organizira nekoliko likovnih kolonija međunarodnog karaktera na kojima će sudjelovati više od 100 umjetnika.
Tako se od 8. do 15. lipnja u Božavi na Dugom otoku održava likovna kolonija na kojoj će sudjelovati sedam umjetnika: Florin Mihaj iz Mađarske, Simeona Hary iz Austrije, Petra Jovanovska iz Makedonije, Jitka Nesnidalova iz Češke, Ana Šćekić iz Crne Gore, Nejra Brčić iz Bosne i Hercegovine i Tea Skupek iz Slovenije.
Slivnica Gornja i Vinjerac bit će domaćin drugoj i trećoj umjetničkoj grupi. Od 10. do 20. lipnja tamo će boraviti umjetnici Borjana Perchinska i Evgenij Batoev iz Bugarske, Elena Akimova iz Rusije, Jana Andereescu i Gheorghe Andereescu iz Rumunjske, dok će treća grupa u sastavu Arian Rexhepi i Fidane Jusufi s Kosova, Barbara Demšar iz Slovenije, Kateryna Radko i Tamara Poljšćuk iz Ukrajine i Libor Jaroš iz Češke svoja umjetnička djela stvarati od 20. do 30. lipnja.
Ovogodišnji sudionici će oslikati veliko zajedničko platno pod nazivom “Dobrodošla Hrvatska” u povodu ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju. Platno će biti postavljeno na jednom od javnih prostora u gradu Zadru, prilikom proslave obilježavanja tog povijesnog datuma.