Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Pudar: Zmaj nam je očitao nogometnu bukvicu

04.06.2017. 22:00
Pudar: Zmaj nam je očitao nogometnu bukvicu


U posljednjem kolu ove sezone Zadar je na svom travnjaku doživio uvjerljivi poraz od Zmaja iz Blata na Korčuli. Konačni rezultat 0:3 realno svjedoči o tome što se ovoga subotnjeg poslijepodneva događalo na Stanovima. Slobodno možemo kazati da se momčad Ivana Pudara pošteno osramotila pred svojim najvjernijim navijačima i na prilično žalostan način završila ovu sezonu koju na Stanovima neće pamtiti po dobrome. Nikakvo opravdanje ne možemo pronaći u činjenici da Zadar nije mogao ni gore ni dolje na prvenstvenoj ljestvici. Kao ni u činjenici da je s druge strane Blaćanima trećeligaški život ovisio o ovome dvoboju. Motiv nikada ne bi smio biti upitan, pogotovo kada se igra na svom travnjaku pred svojim navijačima koji unatoč svim nedaćama dolaze na Stanove bodriti svoju momčad. To što po završetku utakmice nije bilo čak ni zvižduka koji bi bili itekako zasluženi, mora itekako zabrinuti i igrače i trenera Pudara koji očito nije uspio motivirati momčad za oproštajnu utakmicu ove sezone. S druge strane Blaćani zaslužuju sve čestitke, oni su odigrali muški, čvrsto i znalački, i sa Stanova odnijeli sva tri boda. Batur, Vrkić i Galić iskoristili su rupe u obrani Zadra i pokazali kako se brane boje svog kluba. Na konferenciji za medijesvoje viđenje ove utakmice dao je i Ivan Pudar, trener poražene momčadi Zadra.
Sve viđeno
– Teško je kazati nešto posebno nakon ovakve utakmice kada je sve viđeno. Zmaj nam je očitao bukvicu iz nogometne igre. I to u svim segmetima, borbenošću, jednostavnošću i brzinom – kazivao je Zadrov strateg koji se u nastavku svog izlaganja orjentirao na budućnost, ali i na ono što smatra odrađenim poslom.
– Moj posao u Zadru u dosadašnjem periodu bio je vidjeti koji su igrači u ovom kadru perspektivni i koga još treba dovesti da bi se sljedeće sezone napala Druga liga. Ja sam taj spisak prije desetak dana predao Upravi kluba na kojoj je sada vidjeti što se po tom pitanju može učiniti. Poznato je da već neko vrijeme s nama trenira pet igrača na koje se ozbiljno može računati u sljedećoj sezoni, plus nekolicima Zadrana koi igraju u drugim klubovima. Od te zadarske dice mogla bi se složiti vrlo ozbiljna momčad za sljedeću sezonu. Stvar je jednostavna, treba vidjeti hoće li Grad Zadar stati iza ovoga projekta i hoćemo li od njih dobiti sredstva koja su neophodna za povratak Zadra sljedeće sezone u viši rang natjecanja.
Na pitanje novinara ovisi li o tome i njegov ostanak na klupi Zadra Pudar nije konkretno odgovorio.
Puno upitnika
– Sve ovisi o tome hoće li Grad podržati ovaj projekt ili ne. Predsjednik Kluba, tj. Uprava započeli su razgovore o tome s novim vodstvom Grada Zadra i vidjet ćemo kako će to i kojim putem ići. Vidjeli smo što se događa s Cibonom sada kada iza njih stoji Grad Zagreb. Nadam se da će isto učiniti i Grad Zadar.
Trener gostiju iz Blata Grgica Kovač zahvalio je ma čestitkama upućenima iz Zadrova tabora i kazao:
– Momčad Zadra nije mogla ni naprijed ni nazad na ljestvici Treće lige i to se vidjelo na njihovoj igri. S druge strane mojoj momčadi ostanak u Trećoj ligi ovisio je o pobjedi u Zadru. Upravo u toj činjenici leži glavni razlog naše dobre igre na Stanovima i to je rezultiralo, smatram, zasluženom pobjedom. 
Za kraj presice, Josip Bepo Bajpo najavio je za danas posljednji susret trenera Pudara s igračima za ovu sezonu nakon čega slijedi odmor.