Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Čuvajte novčanike i osobne isprave!

Autor: Minja Gugić

04.07.2010. 22:00
Čuvajte novčanike i osobne isprave!

Foto: Zvonko KUCELIN



Gužve po gradskim ulicama, dućanima i tržnici idealne su za spretne džepare. Dovoljan je samo trenutak nepažnje i ostat ćete bez novčanika i svih dokumenata koji su vam u njemu
Dolaskom ljeta i turističke sezone u zapisniku PU zadarske svakim se danom nažalost, bilježi sve više provala i krađa, a posebno su na udaru spretnih i drskih džepara novčanici u kojima su u pravilu nalaze i osobne isprave.
Tako je u subotu tijekom noći na Šetnici Jadro u mjestu Vir na istoimenom otoku, iz osobnog automobila mercedes zadarskih registracija u vlasništvu 30-godišnjaka, nepoznati počinitelj ukrao ručnu torbicu u kojoj se nalazio manji novčani iznos i osobni dokumenti.
Još jedan novčanik s osobnim ispravama, ukraden je, također, u subotu tijekom dana u Trgovinskom centru Plodine u Zagrebačkoj ulici u Zadru kada je 30-godišnjem Zadraninu nestao novčanik u kojem se nalazio manji novčani iznos.
Veću količinu cigareta i četiri “simpa” paketa s mobitelima ukrao je nepoznati razbojnik tijekom noći s četvrtka na petak u Ulici Ivana Meštrovića bb u Benkovcu. Provalio je u kiosk poduzeća Tisak, a nakon obavljene inventure utvrđeno je kako je šteta oko 24 tisuće kuna. Protiv nepoznatog počinitelja slijedi kaznena prijava. Mještanin (54) Kraja na otoku Pašmanu prijavio je policiji proteklog vikenda da mu je s radnog stroja odnesena pumpa za stabilizatore i kran, a s kamiona marke mercedes kipa i kombinirana pumpa za dizalicu.
U ovom je slučaju vrijednost ukradenih stvari oko deset tisuća kuna.
U trgovini odjećom Terranova na zadarskoj Kalelargi, spretni je džepar iskoristio nepažnju 30-godišnje Zadranke te joj iz torbice uspio ukrasti novčanik s manjim novčanim iznosom i osobnim dokumentima pričinivši joj štetu od oko 600 kuna.
Ista se stvar dogodila i u petak tijekom dana u Trgovinskom centru Mercator na adresi Bleiburških žrtava bb u trgovini New Yorker.
Iskoristivši trenutak nepažnje 63-godišnje Zadranke, lopov joj je iz otvorene torbice odnio novčanik u kojem se nalazio manji novčani iznos i osobni dokumenti. Šteta iznosi 300 kuna.
Na gradskoj tržnici u Zadru, u petak prijepodne, svoju je nepažnju “platila” i 42-godišnja gošća iz Australije.
Njoj je iz torbice, također, ukraden novčanik u kojem se nalazilo manji novčani iznos i osobni dokumenti. Ona je štetu procijenila na dvije i pol tisuće kuna.
Tijekom četvrtka na petak u mjestu Privlaka, s veza u krugu autokampa „Maritime”, nepoznati počinitelj je ukrao gumeni čamac marke “yamaha 380 S” u vlasništvu 30-godišnjeg Slovenca.
Gumenjak je bio vrijedan više od 14 tisuća kuna.