Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Balon iznad Zadra

04.07.2012. 22:00
Balon iznad Zadra


U srijedu poslijepodne građani Zadra  koji su se zatekli na Poluotoku i njegovoj okolici  imali su priliku vidjeti bijeli  balon kako lebdi nad gradom na visini od 50 do 150  metara. Iako se na prvi  pogled moglo pomisliti kako  se tu radilo o nekom eksperimentu kakvog meteorološkog zaljubljenika ili  odmetnutom dječjem balonu, stvar je naposljetku ispala puno ‘prizemljenija’.  Bijeli balon bio je prektični  dio projekta u koji se upustila Turistička zajednica  Grada Zadra kako bi osvježila svoju online ponudu. 
Naime, u suradnji sa zagrebačkom tvrtkom SED  Panorama iz Zagreba TZ  Grada Zadra ovih dana priprema panoramu koja će  obuhvaćati cijelu staru zadarsku jezgru, ali i dio šireg  centra grada. Panorama bi  se kroz mjesec dana trebala  vidjeti i na web stranici  TZ-a Grada Zadra koja će  uskoro doživjeti i svoj redizajn, doznajemo od Stjepana Felbera.
– Takav način 360 stupnjeva panorame omogućit  će potpuno novi pogled na  Zadar kakav još nismo imali  priliku virtualno vidjeti, budući da panorama omogućuje i šetnju gradom iz  ptičje perspektive, kazao je  Felber. Poluotok će se tako  iz zraka moći promotriti s  pet točaka koje će se dalje  moći odabrati kao mjesta za  daljnji pregled Poluotoka, a  pogled iz zraka moći će se  kombinirati i s panoramskim prikazima pojedinih  atraktivnih lokacija s tla,  sveukupno njih deset, koje  će se također moći posebno  zaviriti. Crkva sv. Donata će  se tako moći vidjeti iz zraka,  ali i sa zemlje ulaskom u  njezinu unutrašnjost putem  360 stupnjeva panorame.
Također, osim edukativne  promocije, tu je i turistička  promocija, budući da će  zračni panoramski prikaz  imati i opciju pronalaska  hotela i restorana, napomenuo je Felber.