Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Stotine Zadrana u prekršaju na mulu

04.07.2012. 22:00
Stotine Zadrana u prekršaju na mulu


Sada su zabranili i vožnju biciklom po gradu, to je isto fantastična ideja. Čuo sam da za to stvarno i kažnjavaju ljude, baš me zanima što Arbanasi, posebno starija generacija, koja je stalno na biciklima, kažu na ovu briljantnu odredbu
Grad Zadar i Lučka kapetanija zabranili su kupanje na Donjoj rivi, a jučer poslijepodne kupača je na mulu bilo više nego skakača na Millenium Jumpu.
Riva je kupalište velikog broja Zadrana, pogotovo Poluotočana kojima se najjednostavnije spustiti na mul, prostrijeti ručnik, skinuti se i baciti i potrazi za osvježenjem.
– Prži ovih dana, vrućine su nenormalne, pa ne možete ljudima u ovim uvjetima zabraniti kupanje. Pa pola nas bi završilo na Hitnoj da nam nije kupanja, kazao nam je stariji Zadranin koji se, ističe, na rivi kupa cijeli svoj život.
Odluku o zabrani kupanja i sunčanja na gatu na rivi je na inicijativu hidrograđevinskog inspektora Nedjeljka Sjauša donijelo Gradsko vijeće.
Čim smo počeli s pitanjem zabrane kupanja na Rivi, većina kupača koje smo zatekli nasmijala se i odmahnula rukom. Ne vide, kažu, u toj odluci nikakvog smisla, ne razumiju kome njihovo kupanje u moru smeta, nije im jasno kome je to uopće moglo pasti na pamet… Spomenuli smo im navodnu ugrozu sigurnosti kupača, brodove i glisere…
– Ma kakvi, to se našla jedna budala koja Rive nikad nije ni vidjela i sada je odlučila krojiti pravdu da izliječi svoje komplekse. Ja drugog objašnjenja nemam. Pa nikad se nikom ništa loše nije dogodilo, brodovi voze polako, nema glisiranja. Najlipše se kupati na Rivi i to mogu zabraniti samo oni koji pojma nemaju, kazali su nam momci koje smo zatekli pri odlasku s kupanja. Vratit će se, kažu, već idući dan.
Zatekli smo brojne poluotočke “face” koji su na mulu gotovo svakodnevno. Bili su među njima i poznati profesori, ugostitelji, fotografi…
Najsmješnije im je, kažu, to što je zabranjeno i sunčanje.
Ploče o zabrani kupanja i sunčanja na Rivi još uvijek nema. Zanimljivo je i kako se, unatoč zabrani, “morske” manifestacije Millenium Jump i V.A.K.A.N.Z.A. i dalje održavaju.
– Sada su zabranili i vožnju biciklima po gradu, to je isto fantastična ideja. Čuo sam da za to stvarno i kažnjavaju ljude, baš me zanima što Arbanasi, posebno starija generacija koja je stalno na biciklima, kažu na ovu briljantnu odredbu. Što će nam sljedeće zabraniti, hodanje uspravna čela?, kazao nam je ironično jedan mladi Zadranin prije prekršaja – zaleta i skoka u more.